Najgrši mobilniki na svetu
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Pred pojavom pametnih telefonov, ki so si, roko na srce, podobni kot jajce jajcu, mobilna krajina ni bila tako enolična. Danes tako težko najdemo zares grd telefon, a če gremo samo nekaj let nazaj jih imamo celo serijo. In če danes borba poteka predvsem na relaciji cena-kvaliteta, je bilo nekoč toliko več več eksperimentiranja z dizajnom. In kot v modi, so bili tudi tu kiksi. Okej, pa odmislimo trenutno vročega LG G4, ki ima na zadku živalsko kožo in je potencialni kandidat za to kategorijo. Tukaj so tisti zares najgrši mobilni telefoni vseh časov.

Danes, ko na trgu vlada prava poplava pametnih telefonov in nam servirajo nove modele vsak teden, je težko vzbuditi pozornost. Vsaj ne z dizajnom. Zato se proizvajalci poslužujejo drugačnih prijemov. Večina stavi na zmogljivost, ki je danes poleg cene in kvalitete ključ do kupca. A ni bilo vedno tako.

PREBERITE ŠE: Najboljši Android telefoni za leto 2015?

Nekoč je bil dizajn na prvi bojni črti in je lahko potemtakem tudi hitro pokopal mobilnik, če se je izkazal za napačnega. Strojna oprema gor ali dol. Po tem tankem ledu trenutno hodi LG, ki kupce preizkuša s pravo živalsko kožo na svojem modelu LG G4. Elegantno ali največji oblikovalski kiks leta? Čas bo presodil, a že zdaj vemo, da nam je mobilni svet dal že veliko precej grših mobilnih telefon. Preverite 10 najgrših vseh časov.

Siemens Xelibri 6 (2003)Odpri galerijo
Fonkraft je prvi nizkocenovni modularni pametni telefon. Fonkraft – prvi modularni telefon, ki si ga bo lahko privoščil vsak Turing Phone - Wolverine med pametnimi telefoni Turing Phone- pametni telefon, ki je močnejši kot jeklo cover-iphone-6-coca-cola Poglejte kaj se zgodi, če skuhate iPhone 6 v Coca Coli? [video] LG G4 Pametni telefon LG G4 le še javna skrivnost ·