The Winter Garden Theatre, Toronto, Kanada
Utrip mesta · arhitektura

Morda sta vam gledališče in opera popolnoma nezanimiva. Ampak če bi le poznali nekatera izmed najzanimivejših in najlepših gledališč ter opernih hiš na svetu, bi jih zagotovo želeli obiskati. Zato vam bomo danes olajšali delo in vam predstavili najlepša gledališča in operne hiše na svetu.

Gotovo vsi vemo, da obstaja več tipov gledališč, glede na vrsto predstave. Gledališča so lahko amfiteatri na prostem, lahko so bogato okrašena in podobna katedralam, lahko so preprostih oblik ali pa eksperimentalna. Gledališča niso le hram umetnosti, temveč so umetnost sama po sebi. Med nami so bila že v času stare Grčije in prav je, da takšen spomenik umetnosti spoštujemo. In prav zato smo danes pripravili izbor najlepših gledališč in opernih hiš na svetu.

PREBERITE ŠE: 17 najbolj nenavadnih stavb na svetu

V fotogaleriji si lahko ogledamo najlepša gledališča in operne hiše na svetu.

Teatro La Fenice, Benetke, ItalijaOdpri galerijo
Kaos Temple - cerkev, ki je postala skejt park Kaos Temple: 100-letno cerkev spremenili v slikovit skejt park Arhitekturno čudo Casa Del Acantilado Casa del Acantilado: nenavadna hiša, ki se je ne bi sramoval niti Hundertwasser Načrti za nov stadion nogometne ekipe Chelsea. Herzog & de Meuron: Chelsea dobiva nov stadion Najvišja stavba na svetu - The Bride v Iraku The Bride – najvišja stavba na svetu bo imela dom v Iraku ·