Palazzo Versace
Utrip mesta · arhitektura · Utrip mesta · destinacija

Hotelske avle ne želijo narediti le izjemnega prvega vtisa, temveč želijo svojim gostom predstaviti edinstveno zgodbo o destinaciji. Kje na svetu so te tako osupljive, da jih ni moč spregledati?

Katere so najlepše hotelske avle na svetu, si preberite v nadaljevanju.

1K Paris, Pariz, Francija

Morda boste za trenutek pomislili, da ste v bujnem gozdu nekje v Južni Ameriki, in ne v Parizu: je pa res, da je inkovska kultura bila oblikovalski navdih za tega pariškega lepotca. V avli so svetle stene in stropi pokriti s tropskimi rastlinami in pristnimi perujskimi artefakti, vključno s kipi, maskami in vzorčastimi preprogami. Blizu avle je hotelski bar Pisco Bar, ki je posvečen priljubljeni perujski pijači pisko.
1k-paris.com

Savoy Hotel Buenos Aires, Argentina

Hotel, ki je bil zgrajen 1910, predstavlja neobaroške sanje priljubljenega italijanskega arhitekta tistega časa Gerónima Agostinija. Navdušujoča avla, ki je nekoč bila plesna dvorana, je okrašena z lestenci, marmornimi stebri z zlati detajli, freskami, pozlačenimi okraski, lesenimi tlemi in modernimi rdečimi stoli, ki prikazujejo slike slovitih zvezdnikov, kot sta John Lennon in Bob Marley.
savoyhotel.com.ar

The Anam, Nha Trang, Vietnam

Vile Anam imajo odprto hotelsko avlo s čudovitim pogledom na zaliv Cam Ranh. S slikovite avle kolonialnega sloga boste tako uzrli plažo Bai Dai kot tudi mozaične talne ploščice po meri in dekorativni bazen, ki ga obdajajo velike vaze v zemeljskih tonih in palme. Bela pešpot vodi do enega izmed treh bazenov v resortu, do zelenic in do morja.
theanam.com

Palazzo Versace, Dubaj

V Dubaju ne manjka luksuznih hotelov, a Palazzo Versace nedvomno izstopa. Ob vstopu vas najprej začara čudovit razgled na dubajski zaliv, prostorni avli pa seveda ne primanjkuje elegance. Ta se še posebej odraža v mozaičnih tleh ter bogatem rdečem in zlatem pohištvu.
palazzoversace.ae

The Kenzi Solazur & Spa, Tanger, Maroko

V letovišču Kenzi Solazur & Spa boste priča neposrednemu pogledu na svetovno znano Gibraltarsko ožino. V njihovi krasni avli se mešajo moderni dekor in tradicionalni mavrski poudarki, hotelske goste pa vedno znova navduši z več kot tisoč svetlečimi kroglami, ki se spuščajo po sredini belih spiralnih stopnic.
kenzi-hotels.com

Hotel Four Seasons Gresham Palace, Budimpešta, Madžarska

Hoteli Four Seasons so znani po svojih veličastnih prostorih, a Greshmamova palača je najsijajnejša med vsemi. Privlačnost razkošne avle poudari lestenec v središču okenskega kupolastega stropa.
fourseasons.com/budapest

Millennium Biltmore Hotel Los Angeles, ZDA

Hotel, ki ga je zasnoval arhitekturni biro Schultze & Weaver, črpa svoj navdih iz špansko-italijanske renesanse in iz arhitekturnega sloga beaux arts, s čimer se poklanja kastiljski dediščini mesta. V notranjosti najdete freske in stenske poslikave, izrezljane marmorne fontane in stebre, kristalne lestence in izvezene tapiserije. Preddverje vključuje tudi strope z masivnimi lesenimi tramovi, stene s hrastovimi paneli in fine rokodelske intarzije.
millenniumhotels.com


jacob-witzling-cabin-designboom-1800 Gozdna hišica, prekrita z mahom, je videti kot iz pravljice Ženstvena oaza Ženstvena oaza: poglejte, kako neverjetno se je spremenilo to stanovanje v Ljubljani Beckham Creek Cave Lodge Najbolj neverjeten dom v jami, ki vas bo šokiral Quadrum ski & yoga resort, Gruzija Kontejnerji, spremenjeni v hude nastanitve, ki nudijo obiskovalcem posebno doživetje · ·