Najlepše ljubljanske terase in dvorišča za poletno kosilo
Utrip mesta · kulinarika

Lepi sončni dnevi so kot nalašč za posedanje v senčkah – predvsem dobrih restavracij in gostiln, ki jih najdemo na njihovih prelepih dvoriščih in terasah. Katere so torej restavracije v Ljubljani, ki se lahko zraven dobre kulinarične ponudbe pohvalijo še z lepimi vrtovi, terasami in dvorišči? Katere so najlepše ljubljanske terase in dvorišča za poletno kosilo?

Najlepše ljubljanske terase in dvorišča za poletno kosilo:

1. Restavracija Strelec

Ljubljanski grad je poleg Zmajskega mostu, Prešernovega trga, Plečnikove tržnice in Tromostovja, ki ju povezuje, razpoznavni znak naše prestolnice. Ljubljani daje identiteto in kot krona grajskega griča označuje njeno silhueto. Restavracija Strelec je dobila tisto najboljše: iz terase na gradu seže pogled na lepo Ljubljano. Z njihovo slovensko ustvarjalno kuhinjo so ponosno zavzeli položaj na hribu nad Ljubljano in tako s svojo izvrstno kuho poskrbijo tudi za najbolj elitne goste. Prostor zaznamujejo kulinarični, umetniški in kulturni dogodki na visokem, najvišjem nivoju.

Restavracija Strelec
Kaval Group / Ljubljanski grad /
Grajska planota 1, Ljubljana
www.kaval-group.si / E-pošta: strelec@kaval-group.si / Telefon: 031 687 648

2. Gostilna As

Poletje v najlepši luči? Predstavljajte si elegantno teraso v središču mesta, večerni veter, razgled na ljubljanski grad, dobro družbo in jedi, ki zmeraj znova navdihujejo s prepoznavno kombinacijo domačega in svetovljanskega. ASov letno-zimski vrt je kraj za edinstvena doživetja in popolna izbira za dogodke, ki jih nočemo pozabiti. Dokaz, da drobne radosti osrečujejo.

Gostilna As

Čopova ulica 5a, Ljubljana
www.gostilnaas.si / E-pošta: gostilna.as@siol.net / Telefon: 01 425 88 22

3. Nebotičnik

Restavracija in kavarna Nebotičnik se nahajata v štirih nadstropjih ljubljanskega Nebotičnika. Prvi pravi Nebotičnik ima novo podobo, ki ohranja vse tisto, zaradi česar smo ga imeli radi nekoč in je tako drugačen, da bo spet osrednja točka mesta in znamenitost Ljubljane. Vabljeni smo vsi ljubitelji kulinaričnih specialitet na našo pestro ponudbo A’la Carte jedi, ob katerih lahko razvajamo svoje brbončice s skrbno izbranimi vini.

Kavarna in restavracija Nebotičnik
Štefanova 001, Ljubljana
www.neboticnik.si / E-pošta: info@neboticnik.si / Telefon: +386 40 66 88 00

4. Restavracija Shambala

V poletnem času se lahko v Shambali razvajamo na čudovitem vrtu, naj bo to čez dan ali ob večerih, ko vrt zajame čarobna moč in prikliče romantično noto. Zaradi bližnjih Križank je na Shambalskem vrtu moč prisluhniti tudi marsikateremu koncertu. Pot do vrta pelje skozi celoten objekt stare meščanske hiše – kar obiskovalcu da posebno doživetje stare Ljubljane. Na vrtu je kot da bi se čas za trenutek ustavil oziroma nas kaj hitro lahko odnese v obujanje spominov na potovanje po Aziji.

Restavracija Shambala
Križevniška 12, Ljubljana
www.shambala.si / E-pošta: rezervacije@shambala.si / Telefon: 031 843 833

5. Zelena terasa, DiVino

DiVino je mediteranska restavracija v treh nivojih, v sklopu nakupovalne galerije Kristalne palače. V modernem ambientu z rahlo rustikalnim pridihom vsak obiskovalec restavracije začuti obisk kot posebno priložnost za razvajanje. Restavracija diVino ne razvaja svojih gostov le v dovršeni notranjosti, temveč tudi na razkošni Zeleni terasi, ki se razprostira na strehi nakupovalne galerije Kristalne palače. Tu se lahko umaknemo od mestnega vrveža in uživamo ob izvrstnem koktajlu in ambientalni glasbi. Ob večerih se na terasi odvijajo številni družabni dogodki in zabave, pogosto so večeri namenjeni glasbi ali plesu.

Zelena terasa, DiVino

Kristalna palača, II nadstropje, BTC City, Ljubljana
www.divino.si / E-pošta: info@divino.si / Telefon: 01 585 22 81

PicMonkey Collage Freakshow Milkshakes: sladoledne dobrote iz Avstralije, ki so obnorele internet gorenje_bine-volcic_2 Nagradna igra: Gorenje in chef Bine Volčič nas obdarujeta Lubenica v naravnem sodčku. Poletna osvežitev: lubenica iz sodčka PicMonkey Collage Kaj jesti v vročih poletnih dneh? · · ·