Najlepše podvodne fotografije 2015
V zraku · buzz buzz

Medtem ko se večina ljudi obrača v nebo in išče odgovore v vesolju, pa pozabljamo, da je bilo do zdaj raziskanih le nekje 5 odstotkov svetovnih oceanov, kar pomeni, da se pod morsko gladino skriva vsaj toliko neznank kot v vesolju in da o bitjih tam tavamo v temi prav tako kot o morebitnih bitjih, planetih in galaksijah daleč, daleč proč. Ocean Art Underwater Photo Competition, fotografski natečaj, ki teče že 50. leto, nam odstira del tega skrivnostnega in komaj raziskanega sveta.

Ocean Art Underwater Photo Competition je vsakoleten fotografski natečaj, ki že 50 let nagrajuje najlepše podvodne fotografije. Ste vedeli, da je bila prva podvodna fotografija posneta že leta 1893, v Sloveniji pa leta 1938?

PREBERITE ŠE: Curiosity: osupljive fotografije peščenih sipin z Marsa

Podvodna fotografije je posebna zvrst fotografije, ki zahteva ne le posebno opremo in fotografsko znanje, temveč tudi potapljaško. Pod vodo hitro zmanjka svetlobe, motivi so velikokrat izmuzljivi in živahni, potrpljenja in kanček sreče sta prav tako sestavna dela. A ves trud je poplačan, kajti uspele podvodne fotografije so običajno tako fascinantne kot tiste, ki jih pošiljajo iz vesolja, in zmagovalne fotografije fotografskega natečaja Ocean Art Underwater Photo Competition 2015 bodo to potrdile. Prav tako, da niso samo koralni grebeni hvaležna tarča podvodnih fotografov.

Najlepše podvodne fotografije 2015Odpri galerijo
Kombinacije različnih del Domiselne kompozicije: križanje umetniških slik in arhitekture Strastno poljubljanje skozi fotografijo Fotografije parov, ki se strastno poljubljajo Peščene sipine na Marsu Curiosity: osupljive fotografije peščenih sipin z Marsa Japan v Colombia: Group C - 2014 FIFA World Cup Brazil Katera je najsrečnejša država na svetu? · · ·