Postaja Stadion, Stockholm, Švedska
Utrip mesta · destinacija

Vse preveč ljudi povezuje podzemne železnice s podganami, smetmi, hrupom in umazanijo in ne z arhitekturo. Napaka! Na svetu obstaja kar nekaj postaj podzemnih železnic, ki so odlični primerki lepe arhitekture in notranje opreme.

Notranjost nekaterih postaj podzemnih železnic postaja vedno bolj impresivno, če upoštevamo izziv, ki ga predstavlja ustvarjanje unikatnega in udobnega podzemnega prostora. Arhitekti morajo slediti strukturni integriteti sten, kroženja zraka, prekomerne vlage in miljonom drugih skrbi. Njihovo vzdrževanje je težava svoje vrste – tista, ki jo najbolj občutijo prav prevozniki.

PREBERITE ŠE: 6 domiselnih preureditev podzemnih prostorov po svetu

Pripravili smo vam nekaj najlepših metro postaj na svetu, do nekaterih se lahko podate kar k našim sosedom. Na žalost jih mi ne premoremo, zato si le privoščite nekaj neškodljivega vojaerstva.

V galeriji si oglejte 15 najlepših postaj podzemnih železnic po svetu.

Maykovskaya, Moskva, RusijaOdpri galerijo
BASE jumping 10 neodgovornih dejanj na popotovanju, ki jih raje storimo preden se ustalimo John Hancock Center's Tilt Chicago Tilt: adrenalinska izkušnja na vrhu sto nadstropne stolpnice autumn-in-paris 10+ najlepših kotičkov sveta, ki jih je najbolje obiskati pozno jeseni AlbuquerqueBalloonFiestaLAF-puzzle2 Osupljivi ”timelapse” z največjega balonarskega festivala na svetu · ·