shutterstock_496220794
V zraku · shopping

Izraz »cheat day« ali »dan za goljufanje« je poznan predvsem po zaslugi diet, ki enkrat tedensko dovoljujejo kulinarične pregrehe. Mnenja strokovnjakov glede tovrstnega načina prehranjevanja so različna, v povprečju pa naj bi se »grešniki« najpogosteje odločali za hitro hrano in slaščice.

Šest dni stroge diete in sedmi dan – goljufanje. Priljubljen način prehranjevanja, ki je poznan predvsem v tujini,  nutricionisti imajo o njem različna stališča, kljub temu pa je oznaka #cheatday pogosto uporabljena predvsem na družbenih omrežjih in spodbuja apetit že na prvi pogled.

Priljubljene razvade
Na lestvici priljubljenih razvad se najpogosteje pojavljajo pica, ocvrt krompirček in hamburger, medtem ko pri sladkih pregrehah prevladujejo vaflji, palačinke, krofi in sladoled. Zadnji je priljubljen predvsem v poletnih mesecih, dopolnjujejo pa ga različni dodatki, kot so posipi v obliki bombončkov, mrvic, čokoladnih koškov, piškotov in oreščkov. Med okusi po raziskavah še vedno prevladuje vanilja, ki je pogosto dopolnjena s hrustljavimi piškoti in koščki čokolade, kar sladoledu dodaja okus in teksturo. Velika večina pri izbiri preliva še vedno prisega na čokoladnega, priljubljena pa sta tudi karamelni preliv in klasika, tj. dodatek sladke smetane.

S sladoledom do nagrade
Če ste ob branju zgornjih vrstic tudi sami začutili željo po pregrešnem obroku, zaradi vročine pa je bila prva misel prav sladoled, vas vabimo, da sodelujete v nagradni igri, ki vas lahko z malo sreče popelje v Firence, vaš zamrzovalnik pa napolni z 10 kilogrami sladoleda. Izvirno fotografijo HOFERjevega sladoleda Grandessa objavite na svojem Instagramu in jo opremite z oznako @hoferslo in oznako #HoferjevSladoled. Nagradna igra poteka od 11. junija do 15. julija 2018, nagradili pa bodo tudi 300 drugih objavljenih fotografij. Za navdih vas vabimo, da na Instagramu pobrskate pod oznako #HoferjevSladoled.


Podjetje HOFER s številnimi ukrepi skrbi za zdravje svojih zaposlenih. Skrb za zdravje tudi na delovnem mestu shutterstock_730457035 Izberite svoje kopalke v veleblagovnici Nama 12_fbimage Dimensione Danza ponovno v Sloveniji moskaomara Moška omara: v marcu ne pozabi na … · · ·