ezgif.com-webp-to-jpg (3)
V zraku · dizajn · Kulturni izbor · glasba

Kitara je izrazito melodičen inštrument, katerega strune ustvarjajo celo paleto zvokov. Kakšne tone pa ustvarja najstarejša kitara na svetu?

Italijanski glasbenik in oblikovalec Lorenzo Palmeri je oblikoval najstarejšo kitaro na svetu z uporabo starodavnega kaurija (nefosilni les, ki je ohranjen z odsotnostjo kisika), najbolj eksotičnega lesa na svetu. Združil se je z izdelovalcem pohištva in strokovnjakom za les, riva 1920, ki mu je pomagal obdelovati ta 50.000 let star material.

Z uporabo tega je oblikoval tipično moderno silhueto električne kitare, združeno s tradicionalno ‘ženskostjo’ akustičnega originalnega inštrumenta.

Kitara je na voljo v še dveh modelih. Drugi model je narejen iz nanotehnološkega materiala, imenovanega fenix NTM, ki ga je ‘prelil’ v kitaro s pomočjo podjetja Arpa indsutriale. Neenakomerna površinska topografija ima zelo majhno svetlobno odbojnost in učinek mehkega dotika. Tretji in zadnji model pa je klasična “potrošniška” različica, ki je izdelana iz bukovine.

Telesa vseh treh kitar so sestavljena iz dveh nasprotujočih si sporočil: okroglost nakazuje na žensko obliko, ki je značilna za klasično kitaro, medtem ko je moška plat vidna iz močnih ‘ramen’. Kontrastni elementi tako predstavljajo značilnostih kitarskega glasu, ki se lahko razširi od ‘zelo sladkega’ do ‘zelo močnega’ tona.

ezgif.com-webp-to-jpg (1) To je prva 3D-natisnjena zložljiva svetilka na svetu 13160330-fendi1-c13160406-1584x780 Rimowa in Fendi poznata recept za najbolj vpadljiv kovček iPhone IQ Je to največji in najbolj seksi iPhone vseh časov? Ure s kukavico Nendo Vrača se ura s kukavico · · · ·