300 dpi 1Q9A1607
Utrip mesta · mobilno

Pri Fordu so septembra predstavili Ford Ka+, ki v razredu majhnih avtomobilov navdušuje z izjemno prostorno notranjostjo, zelo nizko porabo goriva in zabavno dinamično vožnjo, ki je na voljo po dostopni ceni. Zanimiv je za starejše pare, je izvrsten kot drugi avto v družini ali kot prvi avto mladih voznikov, med katere po novem sodi tudi Domen Prevc, perspektivni slovenski orel. Domen Prevc, ki je poleti dopolnil 18 let, te dni med intenzivnimi pripravami na začetek sezone v smučarskih skokih opravlja tudi ure vožnje, da postane mladi voznik. Ujeli smo ga nekaj dni pred glavno izpitno vožnjo.

Kako ti ustreza nova vloga voznika? Kaj ti predstavlja opravljen izpit, česa se najbolj veseliš?
Najbolj vesel bom neodvisnosti in tega, da razbremenim ostale družinske člane, ki me zdaj vozijo na trening in obveznosti. No, pa tudi užitka v vožnji.

… ob poslušanju?
Motorja :).

Izpit delaš s Fordovim novim malčkom Ka+. Kako ga je voziti?

Všeč mi je! Majhen, kompakten, poskočen, stabilen, odziven, drži se ceste, tudi pospeške ima presenetljive, potegne. Brez težav ga parkiram. In zares je prostoren.

Kaj ti je pri avtošoli najtežje?
Stop znak :).

Kakšne vrste voznik si?
Rad pritisnem na gas, uživam v pospeških, ampak samo do omejene hitrosti. Ne divjam. Všeč mi je, da čutim motor, da prestavna ročica lepo drsi, da je avto stabilen, da čutim, kako se drži v ovinkih …

Si boš privoščil kak imeniten izlet v čast opravljenemu izpitu?
Ne bo časa za to, vsaj do poletja ne. Zdaj mi bo izpit koristil večinoma za vožnje na treninge.

Forda Ka+, večji od pričakovanj

Ka+ je avto presenečenj. Je majhen, pa vendar s prostorom za pet odraslih in še prtljago. Praktičen, pa vendar zabaven za vožnjo. Varčen, toda dinamičen na cesti. Nad njim bodo navdušeni vsi, tako najmanj kot najbolj izkušeni vozniki. Namenjen je tistim, ki se za nakup vozila odločajo preudarno in na podlagi racionalnih argumentov, a si kljub temu želijo kakovostnega vozila iz Fordove linije.

Ponuja več od pričakovanj
Ka+ odlikuje bogata serijska oprema, vključno z električnim pomikom stekel v sprednjih vratih in nastavljanjem zunanjih ogledal, centralnim zaklepanjem, varnostnim sistemom s šestimi varnostnimi blazinami, elektronskim nadzorom stabilnosti s pomočjo pri speljevanju na strmini, omejevalnikom hitrosti in sistemom za preprečevanje dolivanja napačnega goriva Ford Easy Fuel.
Na voljo je tudi široka paleta privlačnih možnosti za doplačilo, kot so elektronska klimatska naprava, usnjeno oblazinjenje volana s tempomatom, ogrevanje sprednjih sedežev, zvočni sistem z digitalnim radiem DAB, tipala za vzvratno parkiranje, električni pomik stekel v zadnjih vratih, ogrevanje in električni preklop zunanjih ogledal, zatemnjena stekla in 15-palčna platišča iz zlitine.

Varnejši od pričakovanj
Ka+ je serijsko opremljen s 6 zračnimi blazinami ter ima dve vpetji ISOFIX na zadnjih sedežih. Poleg tega je izdelan iz skoraj 50 % ultračvrstega jekla okrog potnikov: v vratnih odprtinah, podpornih stebričkih okenskih odprtin, v nosilcih prednjih odbijačev ter v nosilcih potniških vrat. Multimedijski vmesnik SYNC, ki omogoča tudi s strani EuroNCAP nagrajeno varnostno funkcijo za klic v sili, je del serijske opreme.

Prostornejši od pričakovanj
Petvratna kombilimuzina Ford KA+ nudi presenetljivo veliko prostora za pet potnikov. Njegova notranjost je optimalno zastavljena in v svojem razredu potnikom nudi največ prostora za glavo na sprednjih sedežih in največ prostora za kolena v zadnjem delu. V prtljažniku je na voljo 270 litrov prostora, dovolj za dva velika kovčka, v kabini pa 21 odlagališč za manjše predmete poskrbi za izjemno vsakdanjo praktičnost vozila.

Bolj všečen od pričakovanj
Zunanjost Ka+ oblikovno sledi Fordovemu dizajnu, prepoznavnemu po prednji maski, lučeh in bočni liniji s kromirani poudarki sprednje maske ter odbijači, kljukami in pokrovi vzvratnih ogledal, ki so v barvi karoserije. V notranjosti poglede pritegneta zrnata obdelava armaturne plošče in trpežno, sodobno oblazinjenje z elegantno temno kot oglje črno barvno shemo. Posebni kromirani poudarki krasijo kljuke vrat, krmilne gumbe sredinske konzole in prezračevalne šobe.

Ugodnejši od pričakovanj
Ford Ka+ je na voljo z motorjem 1.2 Ti VCT 63 kW (85 KM) in 5-stopenjskim ročnim menjalnikom po akcijski ceni 10.750 €.


Wiesmann se vrača! Avtomobili Wiesmann se vračajo! McLaren MSO R McLaren MSO R: ko ti običajen McLaren ni dovolj, si pač naročiš svojega 2019-land-rover-range-rover-p400e (6) Novi Range Rover (2018): tudi največji Range Rover ima osveženo podobo 1000-500-citymagazine-cover BMW Active Hybrid e-bicycle: hibridno električno kolo BMW · ·