Največja čokolada na svetu
Utrip mesta · kulinarika

Danes, 15. aprila 2016, bo v Radovljico na ogled največja čokolada na svetu, ki so jo več kot en teden zavzeto pripravljali v Čokoladnici Cukrček. Sestavljena bo kar iz 28 tisoč koščkov mlečne čokolade! Po meritvi za svetovni rekord največje čokolade na svetu za Guinnessovo knjigo rekordov boste lahko v (čokoladni) košček zgodovine na Festivalu čokolade v Radovljici ugriznili tudi sami!

Slovenija bo od danes bogatejša za nov Guinnessov rekord. V Radovljici na merilce namreč čaka (za zdaj še neuradno) največja čokolada na svetu. Dolga bo kar 14 metrov in široka 10 ter sestavljena iz 28 tisoč koščkov, ki jih je predhodno več kot 300 ur pripravljalo pet slaščičarjev Čokoladnice Cukrček. Zavzela bo 140 kvadratnih metrov površine, zanjo pa so porabili poldrugo tono čokolade (1450 kilogramov).

PREBERITE ŠE: Festival čokolade 2016: Radovljica petič prestolnica čokolade

Meritev čokolade velikanke bo potekala ob 16.30 uri na Vurnikovem trgu v Radovljici, razglasitev pa bo ob 17. uri, ko bo tudi uradno znano ali je padel svetovni rekord, ki si ga z 800-kilogramsko 102-kvadratna metra veliko čokolado lasti tovarna Nadalina iz Splita. Kasneje boste lahko v košček zgodovine ugriznili tudi sami. Dobili ga boste v spominskih škatlicah v katerih bosta dva koščka rekordne čokolade. Največja čokolada na svetu je sicer del Festivala čokolade v Radovljici, ki se pričenja danes, 15. aprila 2016 ob 15. uri, in bo potekal vse do nedelje, 17. aprila do 19. ure.

Vosek na jabolkih Kako s sadja odstranimo vosek? Zlat sladoled Bi pokusili sladoled, zavit v zlato? Trik z grabljicami za lase vam bo močno olajšal rezanje čebule. Kako najpreprosteje narezati čebulo? Solatne torte Slastne torte, ki so v resnici solate