ewr
V zraku · buzz buzz

Spring Temple Buddha na Kitajskem, ki je visok 128 metrov, ni več najvišji kip na svetu. To titulo sedaj nosi Indija s skoraj 200-metrskim kipom, ki simbolično prikazuje Sardarja Patela, arhitekta neodvisne Indije.

Predsednik vlade Indije Narendra Modi je razkril najvišji kip na svetu, ki meri 182 metrov, in je skoraj dvakrat višji od opevanega Kipa svobode. Poleg višine se lahko Kip enotnosti, kot so ga tudi poimenovali, pohvali s pomembni sporočilom, in sicer ta prikazuje Ardarja Patela, človeka, ki je združil različne države v državi za izgradnjo ene republike. Patel, ki je umrl leta 1950, je z drugimi besedami ‘arhitekt neodvisne Indije’.

Projekt, ki se je začel pred petimi leti, je zasnovan v sodelovanju z arhitektom in oblikovalcem Michaelom Grovesom (MGA & D). Ta je v bližini mesta Navagama v državi Gujarat postavil kip, s katerega na višini 152 metrov lahko obiskovalci opazujejo jezero in gorsko območje.

Poleg ogledne točke je zgrajena tudi pot, ki vodi do okoliške skupnost – kip bo torej veličasten ne samo zaradi višine, temveč svojih akademskih, zgodovinskih, nacionalnih in duhovnih vrednotah.


halloween Grozljive ideje za ličenje za noč čarovnic, ki bi prestrašile še mojstra grozljivk Stephena Kinga img Neiman Marcus je izdal najboljši vodič po darilih za najbogatejše in bolela vas bo glava shutterstock_719792941 Noč čarovnic: 6 resničnih zgodb o duhovih, zaradi katerih danes ne boste spali Cold-Weather-Movies-082215 4 nenavadne stvari, ki jih mraz naredi tvojemu telesu · · · ·