Najvišji žur na svetu
V zraku · buzz buzz

Zvezdniški britanski didžej Paul Oakenfold je pod Mont Everestom pisal zgodovino. Na 5380 metrih višine je v tamkajšnjem baznem taboru namreč priredil najvišji žur v zgodovini.

Paul Oakenfold je v svoji dolgoletni karieri, ki se razteza čez tri desetletja, marsikoga s svojo glasbo ponesel v višave, tokrat pa se je lotil prav posebnega izziva. Odpravil se je v bazni tabor pod Mont Everestom in tam priredil najvišjo zabavo na planetu. Na ekstremno višino se je podal brez gorniških izkušenj, je pa pred odhodom na desetdnevno pot v Nepalu tretjino leta treniral, seveda pa vmes vzdrževal tudi ‘koncertno’ kondicijo. Vso potrebno glasbeno opremo so mu na prizorišče prinesli nosači in jaki. Zaradi visoke nadmorske višine in posledično bolj redkega zraka občinstvo še zdaleč ni bilo tako razigrano, plesno navdihnjeno in energično kot na njegovih drugih koncertih.

Z dogodkom je 53-letni starosta DJ-jev, ki ga je na poti spremljal nepalski didžej Ranzen Jha, počastil tridesetletnico svojega prvega obiska Ibize, ki je spočel kultno britansko glasbeno sceno v poznih 80. oziroma zgodnjih 90. letih v Manchestru, iz katere se je rodil rave oz. t. i. drugo poletje ljubezni (The Second Summer of Love). Gre za eno od največjih revolucij v britanski mladinski kulturi, ki je sledila prvemu poletju ljubezni iz leta 1967.

PREBERITE ŠE: Koncert: na Dunaj prihajajo ‘vesoljski kavboji’ Jamiroquai

Dogodek, ki ga je Oakenfold na Facebooku prenašal v živo, je imel tudi dobrodelen pridih. Bil je namreč prvi iz niza dogodkov SoundTrek, ki opozarjajo na posledice globalnega segrevanja in na katerih se bodo zbirala sredstva za dobrodelne organizacije. Sam Oakenfold sicer zbira tudi sredstva za žrtve rušilnega potresa v Nepalu iz leta 2015.

Galerija – Paul Oakenfold priredi navišji žur na svetu:

Paul OakenfoldOdpri galerijo
cover-1000-500-hlebcki ‘Hlebčki’ in obline: katere Slovenke imajo največ všečkov na Instagramu? pomladno-poletni tatuji Pomladno-poletni tatuji, zaradi katerih bi se takoj dali tetovirati la-et-mn-scenes-grand-budapest-hotel-photos Peka sladic je za naše duševno zdravje enako dobra kot meditacija Otroške igre naše mladosti. Otroške igre iz preteklosti, s katerimi smo si krajšali čas pred prihodom pametnih telefonov · · · · · ·