The Art of Beauty - knjiga o Naomi Campbell
Kulturni izbor · knjige

Manekenka Naomi Campbell je 30 let manekenske kariere kronala s knjigo, ki je prerez njene neverjetne kariere. Kljub 45 letom Črna gazela, kot ji tudi pravijo, čevljev z visoko peto še ne misli obesiti na klin, saj se še vedno z lahkoto kosa z več kot polovico mlajšimi kolegicami. Ob tem visokem jubileju je založba Taschen izdala knjigo The Art of Beauty, ki je slikovni in ubesedeni pregled njene bogate kariere, ki se zdaj razteza že čez tri desetletja (njen potencial so odkrili, ko jih je imela komaj 15).

Naomi Campbell letos obeležuje 30 let manekenske kariere. Ob tej priložnosti je založba Taschen izdala 1000 izvodov knjige The Art of Beauty, ki jih je ta brezčasna temnopolta lepotica, ki je v svoji manekenski karieri krasila premnoge naslovnice modnih revij, bila obraz neštetih priznanih blagovnih znamk in ima med še aktivni manekenkami v nogah največ kilometrine na modnih pistah, tudi podpisala.

Knjiga pričakovano ni poceni, zanjo pa boste morali odšteti 1500 evrov. Za ta denar boste dobili tono fotografskega gradiva, tudi takšnega iz zasebnega življenja, kjer Naomi ni v vlogi manekenke.

PREBERITE ŠE: This Book Is a Camera: pop-up knjiga z delujočim fotoaparatom

Njena retrospektiva je pravzaprav razdeljena na dve knjigi. Prva je 368-stranska avtobiografija, kjer svoje intimne trenutke in trenutke iz manekenske kariere deli prek besede, druga knjiga pa obsega 496 strani in jo večinoma sestavlja fotografsko gradivo fotografov, kot so Mario Testino, Steven Klein, Richard Avedon in Patrick Demarchelier. Vse skupaj je zapakirano v tridimenzionalni ovitek v obliki ženskega oprsja (za katero pa trdi, da ni njeno, saj da njene prsi niso tako velike), ki ga je oblikoval britanski umetnik Allen Jones.

The Art of Beauty - knjiga o Naomi CampbellOdpri galerijo
Tina Maze: Tina in medvedja moč Tina Maze dobila svojo pravljico – Tina in medvedja moč This Book is a Camera This Book Is a Camera: pop-up knjiga z delujočim fotoaparatom Darja, Teja in Manca Toplo priporočam: najboljša slovenska kuharska knjiga? Knjige miljarderjev 10 knjig, ki so jih napisali milijarderji in te naučijo živeti ·