teddy-petrosky-430688-unsplash
Utrip mesta · zdravje & lepota

Dlake po telesu so nekaj normalnega in imajo svojo funkcijo, a za boljši videz jih je smiselno odstraniti tudi tam, kjer jih ne potrebujemo. Metod za odstranjevanje dlak je nešteto, a poizkusite te naravne načine, ki vam bodo to boleče opravilo naredili bolj prijetno.

Po statističnih podatkih hirsutizem (čezmerna poraščenost) prizadene približno od 5 do 10 odstotkov žensk vseh starosti. Za odstranjevanje dlak uporabljamo različne metode, tu pa so naravne rešitve za odstranjevanje dlačic.

ČEBULA IN BAZILIKA

POTREBUJETE: 2 čebuli srednje velikosti in 10 do 12 listov sveže bazilike.
PRIPRAVA: S čebule olupite njeno kožo in jo zmešajte z listi bazilike. Mešajte tako dolgo, da nastane pasta.
UPORABA: Zmes nanesite na želeno mesto in počakajte 20 do 25 minut. Po delovanju maso sperite s kože. Postopek ponavljajte 3- do 4-krat na teden mesec dni.

Olje sivke in olje čajevca

POTREBUJETE: 1 žlico olja sivke in 4 do 6 kapljic olja čajevca.
PRIPRAVA in UPORABA: Zmešajte olji in ju nanesite na želene predele kože z blazinico. Postopek ponavljajte 2- do 3-krat na teden tri mesece.

SLADKOR IN MED

POTREBUJETE: 1 žlico medu, 1 žlico sladkorja in 1 žlico vode.
PRIPRAVA: Med, sladkor in vodo zmešajte in jih 30 sekund segrevajte v mikrovalovni.
UPORABA: Nanesite maso na želene dele, čez zmes nalepite trak in počakajte nekaj minut. Povlecite trak v nasprotno smer kot rastejo dlake.

BANANA IN OVES

POTREBUJETE: 2 žlici ovsa in 1 banano.
PRIPRAVA: Speštajte banano in ji dodajte oves. Dobro zmešajte sestavini.
UPORABA: Veliko mase nanesite na želeno mesto in po njem močno drgnite s krožnimi gibi. Nato pustite maso delovati od 20 do 25 minut in jo po delovanju sperite z vodo. Postopek ponavljate 1- do 2-krat na teden.

JAJCE IN KORUZNI ŠKROB

POTREBUJETE: 1 jajce, pol žličke škroba in 1 žlico sladkorja.
PRIPRAVA: Zmešajte vse sestavine skupaj, da dobite penasto zmes.
UPORABA: Nanesite maso in jo pustite delovati od 20 do 25 minut. Ko se pasta strdi, jo snemite kot masko s kože. Masko nanašajte 2- do 3-krat na teden.

shutterstock_557878996 The Body Shop odpira prvo trgovino v Sloveniji kevin-laminto-608589-unsplash 11 škodljivih stvari, ki jih delamo vsak dan, pa se jih niti ne zavedamo shutterstock_368003444 To so najboljši in najslabši čevlji za tvoje zdravje (glede na raziskavo) william-randles-288333-unsplash Kaj bi morala po tuširanju uporabiti namesto losjona za telo po mnenju dermatologov? · · ·