Instalacija iz 25 tisoč papirnatih rož
V zraku · dizajn

Več kot 25 tisoč barvnih papirnatih rož krasi 6 metrov velik atrij v nakupovalnem središču v Omotesandu v Tokiu. Vizualno navdušujoča scena je del najnovejše instalacije v Franciji rojene Emmanuelle Moureaux, ki je to živahno delo ustvarila v okviru razstave Setting the Future in Motion.

Ko se obiskovalci spustijo v spiralni atrij, se potopijo v barvit svet, ki ga je ustvarila umetnica Emmanuelle Moureaux. Ta sicer prazen prostor je postal skrivnosti vrt, kjer zdaj ‘dežujejo’ rože v 100 različnih barvah. S pomočjo posebne tehnologije je Emmanuelle na vrhu vsakega navpičnega sklopa papirnatih rož namestila še majhne ventilatorje, zaradi katerih se celotna instalacija počasi vrti in spreminja odtenke.

PREBERITE ŠE: Secret Wood: osupljivi prstani z miniaturnimi pokrajinami

Instalacija je večplastno delo: začne se z ročno izdelavo papirnatih rož, njihovo pritrditvijo in barvno lestvico. S količino in barvami se na videz preprost koncept spremeni v pravo umetniško delo z največjim možnim učinkom.

Galerija – instalacija iz 25 tisoč paprinatih rož

Instalacija iz 25 tisoč papirnatih rožOdpri galerijo

Kolo Cherubim Air Line Nenavadna kolesa 2016: kolesa, ki so razmišljala onkraj ustaljenih okvirjev winter-insoles +Winter insoles: pametni ogrevani vložki za čevlje Secret wood naslovna Secret Wood: osupljivi prstani z miniaturnimi pokrajinami Pomivalni stroj z zgornjim polnjenjem Inovativni pomivalni stroj z zgornjim polnjenjem · ·