Narke
Utrip mesta · mobilno

Narke je prvi električni Jet Ski oziroma vodni skuter na svetu, ki bo ugledal luč sveta v serijski proizvodnji. Zahvaljujoč pogonu gre za okolju prijazen in trajnostni način vodne zabave.

Trajnostni razvoj, čisti dizajn in uporaba okolju prijaznih materialov je pripeljala do kreativnega električnega ‘plovila’, ki ne samo da ponuja ogromno zabave, temveč je izredno tiho in ne moti okolice s svojim hrupom. Narke za pogon vodnega skuterja, sestavljenega iz karbonsko ojačenih kompozitov, uporablja trifazni asinhroni vodno hlajeni motor s 45 kilovati moči. Požene ga do elektronsko omejenih 55 km/h. V primerjavi z bencinsko gnanimi vodnimi skuterji mu malce primanjkuje moči, a to hitro nadoknadi pri hrupu, škodljivih izpustih in še čem.

Baterija ima dovolj električne energije za uro in pol vožnje, v dveh urah polnjenja pa se bo napolnila do 80 %. Če ne morete čakati, lahko v zgolj nekaj minutah zamenjate celoten komplet baterij in že ste lahko vrnete na vodo. Narke izdelujejo na sosednjem madžarskem, na njihovo ‘morje’ pa naj bi zaplul še v letošnjem letu, ko bo tudi na voljo za nakup.


BMW Isetta 300: prikupen 'jajček' na kolesih BMW Isetta 300: prikupen ‘jajček’ na kolesih Lossa Engineering Honda CT90 BMX 'Redline': tako čudna kombinacija, da je že briljantna. Lossa Engineering Honda CT90 BMX ‘Redline': tako čudna kombinacija, da je že briljantna Rolls-Royce Ghost Surfboard Rolls-Royce Surfboard: posebna deska za lastnike prestižnih lepotcev Hitch Hotel Hitch Hotel: prva raztegljiva počitniška prikolica brez koles na svetu · · · · ·