PIA12348_large
V zraku · buzz buzz

NASA je pričela z novo pobudo, imenovano NASA at Home (NASA doma), kjer bodo vsem, ki se bodo pridružili projektu, prikazali in jih vključili v svoja odkritja, raziskave in raziskovanje sveta ter vesolja – vse to iz udobja lastnega doma.

Projekt NASA at Home združuje zbirko čudovitih videoposnetkov in podcastov, e-knjige z različnimi tematikami, DIY projekte, oglede v virtualni in razširjeni resničnosti, vključno z vesoljskim teleskopom Hubble in Mednarodno vesoljsko postajo, ter aplikacijo, ki vas posede na mesto pilota Nasinega letala.

“Zavedamo se, da ljudje po celem svetu, zlasti študentje, iščejo načine, kako iti iz hiše, brez da bi dejansko šli iz hiše,” pravi Bettina Inclán, administratorka v Nasini pisarni za komunikacije. “S pomočjo Nase lahko pogledajo v nebo in se vidijo v vesolju. Njihova domišljija lahko prosto raziskuje povsod, kamor gredo. To imajo zdaj na dosegu roke. Upamo, da si bodo vsi vzeli nekaj trenutkov za raziskovanje projekta NASA at Home.”

NASA at Home prav tako služi izobraževalnim namenom, tako za odrasle kot za otroke. Pobuda namreč omogoča dostop do uradnih materialov za pouk otrok, do neverjetnega slikovnega in tekstovnega materiala o tem, kako znanost in raziskovanje pomagata svetu postati boljši kraj. Vsi, ki bi radi v zavetju doma izvajali varno znanost, imajo priložnost, da prispevajo k dejanskim tekočim raziskavam. To vključuje iskanje rjavih pritlikavk (teles, ki zapolnjujejo vrzel med orjaškimi plinastimi superorjaki in najmanj masivnimi zvezdami) in planetov ter pomoč pri spremljanju sprememb v oblakih, na vodi, na rastlinah in drugih živih stvareh.

shutterstock_1020325189 Velikonočna miza: več kot 30 idej, kako okrasiti mizo za veliko noč! alireza-dolati-owFmHMC4QAI-unsplash1 To so posebni ljudje: občutljivi ljudje vidijo najprej dušo drugega človeka in po njej ocenjujejo ljudi shutterstock_1032669247 Barvanje velikonočnih pirhov: kako pobarvati jajca na drugačen način? shutterstock_1139377328 Danes poglej v nebo: na nebu bo roza superluna, najspektakularnejša luna tega leta ·