NASA - 7 novih planetov
V zraku · buzz buzz

Kot verjetno veste, je Nasa nedavno odkrila sedem planetov, ki so izjemno podobni Zemlji. Ameriška vesoljska agencija zdaj zanje išče imena in pri tem ji lahko pomagaš tudi ti. Mi bi planete v sistemu Trappist-1 poimenovali Godrnjavček, Hihitavček, Zaspanček, Dvomljivček, Sladkosned, Uhaček in Vseznalček, po sedmih palčkih iz brezčasne zgodbe o Sneguljčici in sedem palčkov. Kakšen predlog pa imaš ti?

Nasa je odkrila sistem sedmih planetov, ki so izjemno podobni Zemlji. Sistem so poimenovali Trappist-1, nahaja pa se 39 svetlobnih let od Zemlje. Na treh naj bi bili oceani in naj bi omogočali življenje, kar šesterica pa ima podobno temperaturo kot naš planet.

Pobudo za poimenovanje planetov, ki krožijo okoli pritlikave zvezde Trappist-1, je dal uporabnik Twitterja SadlyCatless. Nastal je #7NamesFor7NewPlanets in pobudi se je kmalu pridružila ameriška vesoljska agencija.

PREBERITE ŠE: Nasa odkrila 7 planetov, izjemno podobnih planetu Zemlji

Na njen naslov so prišli že številni zanimivi predlogi, svojega pa lahko dodaš tudi ti.

Sense of Guilt Sense of Guilt: erotične fotografije s plastičnimi lutkami 81-letna programerka Masaka Wakamiya 81-letnica, ki programiranje obvlada bolje kot trikrat mlajši programerji svet je lep Kako lep je svet, v katerem živimo! i.Con i.Con – prvi pametni kondom beleži vaše spolne aktivnosti · · ·