shutterstock_369962033
V zraku · buzz buzz

Morda se tega ne zavedamo, ampak naš odnos do denarja neposredno vpliva na naše finančno stanje.

Naši predniki so verjeli, da denarnica nikoli ne sme biti prazna, in to ne glede na to, kakšno je naše finančno stanje na bančnem računu. Vedno so imeli v denarnici vsaj en bankovec, saj so verjeli, da se tako v dom privabi bogastvo. To je bil bankovec, ki so ga sami zaslužili ali pa bankovec, ki jim ga je podaril nekdo, za katerega so menili, da je dober človek. Bankovec ali kovanec so tako smatrali kot nekakšne talisman finančne stabilnosti. Zato še danes ponekod velja običaj, da se denarnice nikoli ne podarja prazne.

Verjelo naj bi se, da bodo vse transakcije, ki jih naredite zvečer, vodile v propad, denarja pa si ne bi smeli sposojati ob torkih. Poleg denarja si ne bi smeli izposoditi kruha, saj naj bi finančna stabilnost zapustila dom. 

Da bi denar privabili v hišo in da bi se dobesedno lepil na vas, ne bi smeli na dan, ko vam nakažejo plačo, dvigniti denarja. Cela plača bi moralal prenočiti v vašem domu, kar bi danes pomenilo na vašem računu.

Naši dedki in babice so tudi verjeli, da denar, če boste drobtine z mize čistili z golimi rokami ali pa žvižgali v hiši, v dom ne bo prišel. Žepe oblačil, ki so visela v omari, so polnili z majhnim papirnatim denarjem.

Gospodinje so zakrpale tudi najmanjšo luknjico v žepu, ker so verjele, da denar tako laže spolzi iz rok. Da bi v hiši bilo čim več denarja, so pazile, da niti na enem plašču ali srajci ne manjka gumb, po tem, ko so pometle dvorišče, pa je bila metla postavljena z ročajem navzdol.

Verjeli so, da denar, ki je bil priigran pri igrah na srečo, najden denar, poškodovani bankovci ali kovanci, ne prinašajo sreče, zato jih naši predniki nikoli niso nosili v denarnicah.

 Največjega bankovca niso hranili v denarnici, imeli so ga doma in hranili leto dni, saj so verjeli, da bo v dom privabil denar.

Kdaj je najboljši dan za prošnjo za povišico?

Po raznih raziskavah naj bi bil to četrtek. To naj bi bil dan, ko so šefi najbolj popustljivi, ker so mentalno pripravljaljeni na prihajajoči vikend. Naši predniki so verjeli, da je za povišico najbolje prositi v sredo dopoldan.

Najuspešnejši ljudje so tisti, za katere še nikoli niste slišali (in zakaj želijo, da tako ostane) Najuspešnejši ljudje so tisti, za katere še nikoli niste slišali (in zakaj želijo, da tako ostane) 7 vedenj, s katerimi oddajaš negativno energijo, ne da bi se tega sploh zavedal 7 vedenj, s katerimi oddajaš negativno energijo, ne da bi se tega sploh zavedal Poglej svojo tipkovnico: to je razlog, zakaj sta črki J in F rebrasti Poglej svojo tipkovnico: to je razlog, zakaj sta črki J in F rebrasti 8 ljudi, ki so se "poročili" z bizarnimi stvarmi 8 ljudi, ki so se “poročili” z bizarnimi stvarmi ·