Navada, ki vama mora preiti v kri: 5+ razlogov, zakaj je jutranji seks BOLJŠI od kave
V zraku · buzz buzz

Ljudje se zjutraj po odmerek energije in elana običajno zatekamo h kavi, ki dokazano spodbudi nastajanje endorfinov, hormonov zadovoljstva, in dvigne raven energije. Odlična novica, a zgolj za tiste, ki imajo radi kavo. K sreči obstaja univerzalnejša rešitev: jutranji seks – ne samo da spodbuja nastajanje hormonov dobrega razpoloženja in dvigne raven energije, njegovi učinki trajajo precej dlje kot kavni.

Ne kava, jutranji seks je tista injekcija energije, ki jo zares potrebujete zjutraj. Po jutranjem odnosu boste namreč čez dan bolj veseli in sproščeni, pa tudi sicer bo vse precej lažje. Raziskave so pokazale, da so pari, ki jutro odprejo s seksom, srečnejši in tudi bolj zdravi od tistih, ki alternativo poiščejo v kavi ali zajtrku. Če si časa že ne vzamete za slednjega, si ga vzemite vsaj za ljubljenje!

Kaj vse poleg zmanjšane verjetnosti srčnega infarkta in možganske kapi, blaženja simptomov migrene in artritisa ter krepitve imunskega sistema dobrega prinaša jutranji seks in zakaj mora postati vajina rutina?

5+ razlogov, zakaj je jutranji seks BOLJŠI od kave:

1. Prebudil vas bo.
2. Počutili se boste bolj sproščeno. Jutranji seks ”vpokliče” dodatne enote hormonov, ki so odgovorni za boljšo voljo in počutje, zato se boste čez dan manj obremenjevali in živcirali.
3. Stimulira možgane. Pri vrhuncu se sprosti pretok krvi, ki v možgane prinaša več kisika. S tem povečuje dejavnost celotnih možganov, nekaj, česar ne moreš doseči niti z miselnimi vajami, ki sicer tudi povečujejo možgansko dejavnost, a aktivirajo samo določene predele.
4. Dvigne samozavest. Da jutranji seks izboljša samozavest, so potrdili tudi psihologi, po njem se namreč človek počuti dva metra višji. Ljubezen bo v zraku prisotna ves dan, zato je ne bo stvari, ki bi vas lahko vrgla s tira.
5. Lepši bo vaš obraz. Najboljše ličilo je jutranji seks. Ker pospeši pretok krvi, so po njem ustnice, koža in lasje lepi in bleščeči.
6. Napolnil vas bo z energijo in elanom za ves dan. Če gre verjeti strokovnjakom, se količina energije po jutranjem seksu podvoji. Kava, požri se!
7. V zvezo prinaša spontanost. Raziskave so pokazale, da imajo ženske največ energije in libida prav zjutraj. In zakaj trenutkov, ko partner tako prikladno leži poleg vas, ne bi izkoristile? Poleg tega to v zvezo prinaša spontanost, ki je za obstoj zveze še kako pomembna.

Spomini Kako deluje naš spomin in zakaj pozabljamo Srečna zveza 11 drobnih, a pomembnih stvari, ki so nujne za dobro zakonsko življenje Izrezljane buče, ki so čiste umetnine Noč čarovnic: najlepše in najizvirneje izrezljane buče na svetu Podaljšajte si vikend 7 trikov, s katerimi boš (navidezno) podaljšal vikend ·