541417
Kulturni izbor · film

Večina oboževalcev Harryja Potterja bi dala svojo levo roko, da bi le lahko preživela noč na Bradavičarki – a morda bodo zdaj premislili dvakrat.

Glede na nedavno informacijo, ki je pricurjala s podjetja Pottermore, ki si ga lasti J. K. Rowling, Bradvičarka ni vedno imela vodovodne napeljave, zaradi česar so čarovniki in čarovnice potrebo opravili kar na licu mesta, direktno na tla, potem pa jo z urokom ‘izbrisali’.

To gnusna malenkost se je originalno pojavila leta 2012, v objavi z naslovom Chamber of Secrets (Dvorana skrivnosti), kjer je pisateljica J. K. Rowling razložila: “Ko je bila ustvarjena, se je v Dvorano skrivnosti lahko dostopalo skozi skrita vrata in skozi vrsto čarobnih tunelov. Toda ko so v 18. stoletju na Bradvičarki izpopolnili vodovov (to je redek primer, ko so čarovniki kopirali Bunkeljne, do takrat so potrebo preprosto opravili tam, kjer so se nahajali, nato pa dokaze ‘uničili’), je bil vstop v Dvorano skrivnosti ogrožen, saj je je nahajala na mestu, kjer so bile predvidene sanitarije. Prisotnost učenca, po imenu Marvolo Gaunt – neposrednega potomca Spolzogada in predhodnika Mrlakensteina – pojasni, kako so bila preprosta skrivna vrata zaščitena, zato da bi lahko tisti, ki so vedeli, še vedno dostopali do Dvorane skrivnosti, čeprav je bil nad njo postavljen nov vodovodni sistem.”

Zdaj, ko je Pottermore jasno in glasno oznanil to gnusno dejstvo, je to pritegnilo pozornost oboževlacev, ki so zgroženi. Ljudje so se tudi začeli spraševati, kaj to točno pomeni za Potterverse. Ali zato učenci nosijo dolge plašče? Kaj, če jim ni uspelo izvesti uroka, ki je odstranil kakec? In kaj točno je vseboval ta urok? Kam je vse skupaj izginilo? Eden izmed uporabnikov je posebno pozornost posvetil prav zadnjemu vprašanju. “Ali ni v v Svetinjah smrti prehod, kjer Hermione razlaga o zakonih preobrazbe in pravi, da ne moreš narediti stvari iz nič in da dejansko ne moreš neke stvari izgnati v neobstoj? Nekam namreč mora iti.” Morda v skupno sobo Spolzogada?

9Tjvnops66ItYh3BQ8A55pmsU8O Oskarji 2019: 12 fantastičnih filmov 2018, ki si zaslužijo oskarja zlati globusi Zlati globusi 2019: kdo so zmagovalci 76. zlatih globusov? gia-lead 10 filmov, ki bi si jih morala ogledati čisto vsaka ženska BeFunky Collage5 18 igralcev, ki zavračajo prizore z goloto · ·