Ne boš si upal več v morje: našli so meduzo, velikosti človeka (VIDEO)
V zraku · buzz buzz

Poletje je čas, ko se vam po glavi podijo le brezskrbne morske noči, ki vključujejo celodnevno poležavanje na sončku in namakanje v morski vodi. No, potem ko boste videli meduzo v velikosti človeka, se boste vprašali, ali je sploh varno iti v morje.

Kdor je izkusil ožig meduze, se je že srečal s hudičevo bolečino. A kako bi se počutili, če bi pred seboj zagledali orjaško meduzo, ki je velika kot vi sami? Nekateri so to izkusili na lastni koži!

Angleški potapljači in raziskovalci so se prejšnji teden odpravili na potep po obali Cornwall in njenih globinah. Tako kot vedno so se odpravili na spoznavanje oceana, a tokrat jih je pričakalo prijetno presenečenje – potapljačica Lizzie Daly je med potapljanjem naletela na orjaško meduzo, dolgo 1,5 metra. In na srečo je ta fascinanten trenutek ujela v objektiv … in zdaj lahko v njem uživamo tudi mi!

Vrsti meduze, ki jo je srečala, se znanstveno reče tudi Morski klobuk (rhizostoma pulmo) in velja za največjo meduznico, ki živi ob obali Združenega kraljestva. Kot strokovnjaki pravijo, ljudje redko plavajo z njimi, a jih lahko zasledijo v vodi s kopnega. Veljale naj bi za nenevarne in jih lahko obiskovalci vidijo le v toplejših časih v Mediteranskem, Jadranskem in Črnem morju.

Kot je Lizzie zapisala na svoji spletni strani, je doživela neverjetno izkušnjo, za katero ni pričakovala, da se bo kdajkoli zgodila. Vse ljubitelje ocenanov poziva, da si vzamejo čas in uživajo v lepoti, ki se skriva v globinah vode … in jo je med drugim ujela v objektiv.

1395308888143.cached Če bi volitve kaj pomagale, bi jih prepovedali: ironični citati Marka Twaina b3a4b1a40ec9511f526b90b1b0468cd4 Ni utrujeno tvoje telo, ampak tvoja duša: 8 znakov, ki to potrjujejo Nikoli ne boš zadovoljna: takšna je razlika, ko fant fotka dekle ... in dekle fanta Nikoli ne boš zadovoljna: takšna je razlika, ko fant fotka dekle … in dekle fanta Tako zares živiš: test “kolo življenja” ti pove, kaj v tvojem življenju "škripa" Tako zares živiš: test kolo življenja ti pove, kaj v tvojem življenju “škripa”