maxresdefault
Utrip mesta · mobilno

Je že tako, pa tudi če se še tako trudimo, da se bo našel nekdo, ki nam bo dal vetra na 1. april. Nič drugače ni v avtomobilski industriji, kjer smo vsako leto priča kakšni hudomušni domislici. Vas zanima, s čim so nas ‘potegnili’ v letošnjem letu?

To so najboljše prvoaprilske šale iz avtomobilskega sveta.

Bankrot Tesle

Prva novica je bila tako nepričakovana, da smo v hipu pozabili na 1. april. Bankrot Tesle je udaril kot strela z jasnega, zanj pa smo izvedeli prek Elonovega tvita. Novica niti ni bila tako iz trte izvita, saj je bilo že kar nekaj govora in špekulacij na temo finančnih težav podjetja Tesla. Na prvi pogled šokantna vest se je ob podrobni analizi kaj hitro izkazala za šalo, saj Elon Musk očitno ni imel srca, da bi nas resnično želel tako prestrašiti. S hudomušnim tvitom nam je pričaral nasmešek na obraz in ponovno dokazal, da še ima smisel za humor. Bravo, Elon!

Porsche Mission E traktor

Porschejeva novica nas je presenetila zgolj zaradi enega razloga. Porsche Mission E traktor je preprosto tako simpatičen, da se nismo obremenjevali s tem, kateri dan je na koledarju, temveč smo si le želeli izvedeti več o njem. V preteklosti so traktorji že nosili Porschejevo ime, zato pa smo se kljub skeptičnosti lotili branja obvestila za novinarje. Številke so še kako impresivne, saj 700 konjskih moči ni mačji kašelj, še posebno za oranje njive ne. Traktor Porsche Mission E omogoča še hitro polnjenje in kopico aplikacij, ki vas povežejo z ostalimi lastniki traktorjev Mission E ali vam posredujejo 24-urne informacije o vremenu. Podatkov o tem, kdaj bodo začeli proizvodnjo še ni, ugibamo pa, da 1. aprila prihodnje leto.

Aston Martin Project Sparta

Kombinacija avtomobilov Aston Martin DBX in Valkyrie. Prvi za karoserijo, drugi za pogon. Pod vse skupaj pa ogromna ‘big foot’ kolesa. Mogočni terenski primerek naj bi bil izdelan v le enem primerku in imel kar 1.100 konjskih moči. Izdelan naj bi bil za ameriško tekmovanje Monster Jem, kjer se terenci z ekstra velikimi kolesi pomerijo med seboj. Projesct Sparta ima vgrajen atmosferski 6,5-litrski 12-valjni V-motor s hibridno tehnologijo, ki so si ga sposodili pri avtomobilu Valkyrie AMR Pro.

Prvoaprilske šale so nas dodobra nasmejale in dokazale, da ima avtomobilska industrija še vedno smisel za humor in da se radi pošalijo na svoj račun. A vendarle, kaj pa, če je vse res?

Audi RS5 Sportback Audi RS5 Sportback: še nekaj dodatnih centimetrov za Audijevega športnega kupeja azzam-night-180m Najdražje jahte na svetu: zlato, bazeni, kina, pristajališča za helikopterje in še in še … Jaguar F-PACE SVR Jaguar F-PACE SVR: mačka z ekstra nabrušenimi kremplji Maserati Levante Trofeo Maserati Levante Trofeo: mogočna sila trizoba · · · ·