BeFunky-collage
V zraku · buzz buzz

Avstralija na žalost ni poseljena le s prijaznimi domačini, odštekanimi kenguruji in prisrčnimi koalami. Zaradi številnih smrtonosnih živih bitij, ki so v deželi tam spodaj našla svoj dom, ji lahko brez dvomov pripišemo naziv najnevarnejše države na svetu.

Avstralsko ozemlje je poznano po tem, da na njem živi veliko divjih živali, ob katerih navadnim smrtnikom v hipu zastane dih. Mednje spadajo velikanski pajki, srhljive kače, krvoločni krokodili, strupene hobotnice in še mnogo drugih.

V državi živi 170 vrst kač, pri čemer jih je kar 100 strupenih. Ob tem naj dodamo še podatek, da kar 21 od 25 najbolj strupenih kač na svetu poseljuje Avstralijo. Te so povprečno odgovorne za smrt 2 do 4 oseb letno.

Avstralija je prav tako dom več kot 2400 vrstam pajkov, na srečo pa je človeku nevarnih le 50 vrst. Med njimi izstopa smrtonosni Atrax robustus, ki prebiva na širšem območju Sydneya. Ta lahko človekovo življenje konča v vsega 15 minutah po ugrizu.

Morski psi vsakoletno ubijejo približno 2, krokodili pa 1 človeka. V Avstraliji pa na vas ne bodo prežale le živali, pač pa tudi rastline. Še posebej nevarni so velikanski storži, ki tehtajo tudi preko 10 kilogramov in lahko ob padcu z drevesa resno poškodujejo vašo glavo.

Ob pogledu na fotografije, ki jih boste našli v spodnji galeriji, se boste gotovo strinjali s frazo, da slika pove več kot tisoč besed. Predstavljamo vam 20 razlogov, zakaj je Avstralija najnevarnejša dežela na svetu.

Galerija: 20 razlogov, zakaj NOČEŠ v Avstralijo

Piton med prehranjevanjem s krokodilomOdpri galerijo
FaceApp Age Filter: preveč RESNIČEN prikaz, kako se bodo zvezdniki postarali FaceApp Age Filter: preveč RESNIČEN prikaz, kako se bodo zvezdniki postarali Ne boš si upal več v morje: našli so meduzo, velikosti človeka (VIDEO) Ne boš si upal več v morje: našli so meduzo v velikosti človeka (VIDEO) 1395308888143.cached Če bi volitve kaj pomagale, bi jih prepovedali: ironični citati Marka Twaina T2_Zivljenje_PredajaMotorja_PR-6 T-2 ljubljanskim reševalcem podaril novo motorno kolo ·