Ne naredita napake:  to oviro morata premagati, preden se poročita
V zraku · odnosi

Za nekatere pare je zaroka naslednji logičen korak v razmerju – že nekaj časa so skupaj, imajo se radi, se spoštujejo in načrtujejo skupno prihodnost. Zakaj se ne bi poročili?

Zgolj zaradi tega, ker imata željo, da bi se zaročila in poročila, ne pomeni, da se nujno morata spuščati v nekaj, na kar še nista popolnoma pripravljena, pravijo strokovnjaki. Ljubezen je namreč zapletenejša, kot se zdi!

Vsekakor je pomembno, da sledita vajini intuiciji in srcu, vendar pomembno je tudi, da se zavedata, da je vsak par na začetku razmerja v fazi medenih tednov – občudujeta drug drugega, osredotočata se na zabavne strani vajinega odnosa, zaradi česar potisneta na stran vprašanja, ki so življenjskega pomena in določajo, ali je oseba “ženitni material”.

Strokovnjaki pravijo, da potrebujeta približno šest mesecev do enega leta, da razumeta resnične vrednote osebe, s katero sta v razmerju. V tem času se bodo zgodile številne situacijske pritiske, ki bodo osebo prisilile, da pokaže svoj pravi obraz. To je obdobje, ko bi morala imeti težke in odkrite pogovore o življenju, ki bodo razjasnili, ali sta z osebo kompatibilni in je poroka resnično najboljša odločitev. Zaroka kot taka ne bo nadomestila teh pogovorov, temveč bo pospešila potrebo po njih.

To seveda ne pomeni, da se ne smeta zaročiti že na začetku razmerja, vendar strokovnjaki pravijo, da bi to lahko pomenilo, da bosta preskočila pomembno fazo povezovanja. Poroka je resna zaveza, zato ne bi smela hiteti. Pomembno je, da vidita vzpone in padce drug drugega.

Strokovnjaki se strinjajo, da ne obstaja točno določen čas, ko bi par začel govoriti o zaroki/poroki. Odnos vsakega posameznika je drugačen in vsak par bi se moral odločiti, kaj najbolje zanj deluje, vendar lep prstan ne bo spremenil dejstva, da je vajino razmerje morda obsojeno na propad, ker ne poznata drug drugega dovolj dobro.

Zaročiti se je preprosto, veliko težje je zaključiti razmerje, saj so vpletena čustva, srca več oseb. Zapomnita si: noben prstan ne sije tako svetlo kot prava ljubezen.

Tako umre ljubezen: dejanja, zaradi katerih razmerje počasi propada Tako umre ljubezen: dejanja, zaradi katerih razmerje počasi propada Vajino razmerje, žal, nima prihodnosti, če se ne moreta pogovarjati o teh stvareh Vajino razmerje, žal, nima prihodnosti, če se ne moreta pogovarjati o teh stvareh Če moški lahko o tebi pove te stvari, si njegova za vse življenje Če moški lahko o tebi pove te stvari, si njegova za vse življenje Dejanja, ki jih ne bo prenašala: zaradi tega ženska prekine razmerje! Dejanja, ki jih ne bo prenašala: zaradi tega ženska prekine razmerje!