Ne ponavljaj istih napak: na ta mesta vedno pozabimo nanesti sončno kremo
Utrip mesta · zdravje & lepota

Pred nami sta dva vroča meseca in ne glede na to, ali jih boste preživeli na plaži, na domačem vrtu ali med betonskimi zgradbami, ne pozabite na zaščito proti soncu – na ta mesta vedno pozabimo nanesti sončno kremo!

Lasišče: Če boste dolgo na soncu, si kremo vtrite tudi na prečko med lasmi. Tudi ta del kože je namreč občutljivo na škodljive sončne žarke.
Ušesa: Dermatologi poročajo, da si pogosto pozabimo namazati ušesa. In ta so, sploh v primeru spetih ali kratkih las, izpostavljena sončnemu vplivu.
Ustnice: Na ustnice pogosto pozabimo, saj je njihova konstitucija precej drugačna od preostalega kožnega tkiva. Vendar jih sončni žarki prav tako lahko poškodujejo. Priporočamo, da uporabite poseben vazelin z zaščitnim faktorjem.

Veke: Po licih in nosu se redko spomnimo namazati s sončno kremo, na veke pa se po navadi sploh ne spomnimo. Vendar pa je koža na vekah izjemno tanka in zato še toliko manj odporna na škodljive vplive sonca. Ne pozabite na ta predel, sploh če se boste sončili z zaprtimi očm (brez očal).
Vrat: Na vrat sicer pogosto pomislimo, vendar pa ga s sončno kremo namažemo zelo površno. Glede na to, da je eden izmed najbolj izpostavljenih delov telesa, to ni ravno pametno.

Stopala: Zgornji del stopal tu in tam še namažemo s sončno kremo, na spodnji del pa se zlepa ne spomnimo. Vendar nas tudi tam lahko opeče, sploh če se sončimo na trebuhu in stopala dolgo časa nastavljamo soncu.
Dlani: Ker sončno kremo mažemo z dlanmi, imamo morda občutek, da smo zanje poskrbeli. Tako pa pogosto pozabimo na zgornji del dlani in ga pustimo nezaščitenega.

Sončne opekline: najboljši načini za zdravljenje glede na dermatologe. Sončne opekline: najboljši načini za zdravljenje glede na dermatologe teddy-petrosky-430688-unsplash Naravni načini odstranjevanja obraznih dlačic, ki delujejo shutterstock_557878996 The Body Shop odpira prvo trgovino v Sloveniji kevin-laminto-608589-unsplash 11 škodljivih stvari, ki jih delamo vsak dan, pa se jih niti ne zavedamo · · · ·