Neccesary Explosion: aplikacija, po zaslugi katere lahko ‘vidite glasbo’.
Kulturni izbor · glasba · V zraku · tehnologija

Glasba temelji na ustvarjanju zvoka, ki ga zaznavamo s čutili za sluh. Kot kaže, pa bo kmalu večji poudarek na glasbenem področju namenjen vidu. Tokrat ni govora o videoposnetkih, pač pa o …

Necessary Explosion je aplikacija, za nastanek katere so poskrbeli pri kreativni agenciji Wieden + Kennedy. Inovacija navdušuje s kombinacijo glasbe in razširjene resničnosti.

Aplikacija je sposobna vizualizirati 11 skladb iz albuma SOS, ki ga je posnela glasbena skupina Necessary Explosion. Melodijo pretvori v edinstvene skulpture, ki se vrtijo nad gramofonsko ploščo.

Poslušanje glasbe bo torej dobilo novo dimenzijo. Uporabniki se bodo z vsebino umetne inteligence lahko sporazumevali prek aplikacije za operacijski sistem iOS, ki je že na voljo v Applovi spletni trgovini. Ta uporablja tehnologijo ‘audio fingerprinting’, s pomočjo katere je mogoče premikati objekte. Namenjena je uporabi z gramofonsko ploščo, uporabljate pa jo lahko tudi samostojno.

Podjetje se je v sklopu procesa razvijanja produkta odločilo za tesno sodelovanje z glasbeno skupino in tako prodrlo v misli umetnikov. Rezultat tega so vizualne podobe, ki med drugim vključujejo eksplozije, mavrice, lobanje in cvetlice.

Necessary Explosion je prva v vrsti aplikacij, ki jih je proizvedla kreativna platforma LAVA. Ste nad novim izdelkom navdušeni ali menite, da glasba ne potrebuje elementov razširjene resničnosti?

Galerija slik – Neccesary Explosion

Neccesary ExplosionOdpri galerijo

17 pesmi na YouTubu, ki zvenijo bolje, če jih predvajate pri hitrosti 1,25x. 17 pesmi na YouTubu, ki zvenijo bolje, če jih predvajate pri hitrosti 1,25x KONCERT: Na božičnem koncertu v Stožicah nas bo zabaval 'balkanski šarlatan' Magnifico. KONCERT: Na božičnem koncertu v Stožicah nas bo zabaval ‘balkanski šarlatan’ Magnifico KONCERT: PO ŠTIRIH LETIH SE BRYAN ADAMS VRAČA V LJUBLJANO! KONCERT: PO ŠTIRIH LETIH SE BRYAN ADAMS VRAČA V LJUBLJANO! shutterstock_705166855 Playlista s 15 skladbami, strogo namenjena vročim trenutkom v dvoje · · · ·