Neccesary Explosion: aplikacija, po zaslugi katere lahko ‘vidite glasbo’.
Kulturni izbor · glasba · V zraku · tehnologija

Glasba temelji na ustvarjanju zvoka, ki ga zaznavamo s čutili za sluh. Kot kaže, pa bo kmalu večji poudarek na glasbenem področju namenjen vidu. Tokrat ni govora o videoposnetkih, pač pa o …

Necessary Explosion je aplikacija, za nastanek katere so poskrbeli pri kreativni agenciji Wieden + Kennedy. Inovacija navdušuje s kombinacijo glasbe in razširjene resničnosti.

Aplikacija je sposobna vizualizirati 11 skladb iz albuma SOS, ki ga je posnela glasbena skupina Necessary Explosion. Melodijo pretvori v edinstvene skulpture, ki se vrtijo nad gramofonsko ploščo.

Poslušanje glasbe bo torej dobilo novo dimenzijo. Uporabniki se bodo z vsebino umetne inteligence lahko sporazumevali prek aplikacije za operacijski sistem iOS, ki je že na voljo v Applovi spletni trgovini. Ta uporablja tehnologijo ‘audio fingerprinting’, s pomočjo katere je mogoče premikati objekte. Namenjena je uporabi z gramofonsko ploščo, uporabljate pa jo lahko tudi samostojno.

Podjetje se je v sklopu procesa razvijanja produkta odločilo za tesno sodelovanje z glasbeno skupino in tako prodrlo v misli umetnikov. Rezultat tega so vizualne podobe, ki med drugim vključujejo eksplozije, mavrice, lobanje in cvetlice.

Necessary Explosion je prva v vrsti aplikacij, ki jih je proizvedla kreativna platforma LAVA. Ste nad novim izdelkom navdušeni ali menite, da glasba ne potrebuje elementov razširjene resničnosti?

Galerija slik – Neccesary Explosion

Neccesary ExplosionOdpri galerijo

gotye_somebody_that_i_used_to_know 10+ pesmi na YouTubu, ki zvenijo “ful” boljše, če jih predvajaš pri hitrosti 1,25x KONCERT: Na božičnem koncertu v Stožicah nas bo zabaval 'balkanski šarlatan' Magnifico. KONCERT: Na božičnem koncertu v Stožicah nas bo zabaval ‘balkanski šarlatan’ Magnifico KONCERT: PO ŠTIRIH LETIH SE BRYAN ADAMS VRAČA V LJUBLJANO! KONCERT: PO ŠTIRIH LETIH SE BRYAN ADAMS VRAČA V LJUBLJANO! shutterstock_705166855 Playlista s 15 skladbami, strogo namenjena vročim trenutkom v dvoje · · · ·