ezgif.com-webp-to-jpg (1)
Utrip mesta · arhitektura

Amsterdam spada med najbolj priljubljene evropske prestolnice. Znan je predvsem po stvareh, ki pri nas niso zakonite, a ponuja še mnogo več. Odslej tudi nastanitev v žerjavu, ki je v mestnem pristanišču.

Novo stanovanje je vgrajeno v nosilno konstrukcijo ladjedelniškega žerjava. Ponuja odličen razgled na amsterdamsko pristanišče. Žerjav Figee Crane 2868, ki ga bodo po novem uporabljali za nastanitev turistov, je sicer nehal obratovati že davnega leta 1979.

The Yays – Crane Apartment se seveda ne more primerjati z luksuznimi nastanitvami, a ponuja edinstveno izkušnjo. Projekt si zasluži pohvalo, saj je dober primer ponovne uporabe strukture, ki bi sicer po nepotrebnem zavzemala prostor.

Kabino je oblikoval Edward Van Vliet, ki je stare dele žerjava zamenjal s povsem novimi. Tako mu je uspelo ustvariti prostor, ki je hkrati razkošen in nenavaden. Velika okna ponujajo izjemen razgled na otok KNSM. Snovanje turistične atrakcije je potekalo v okviru načrta za razvoj mesta.

Ob bivanju v novem hotelu boste imeli priložnost, da podoživite bogato zgodovino Amsterdama. Prepričani smo, da se vam bo dogodivščina v spomin vtisnila za celo življenje.

Galerija: The Yays – Crane Apartment

The Yays – Crane ApartmentOdpri galerijo
pink-zebra-feast-india-company-kanpur-india-renesa-designboom-1800 ‘Roza zebra': je to najlepša restavracija na svetu? Plaza_20121129-featured-shot Najvišji kip na svetu bo v višino meril dvakrat več kot Kip svobode Tako izgleda 3D-natisnjena hiša. 3D-natisnjena hiša Icon: v 24 urah do novega doma Disappear-Retreat-By-Coulson-1 Disappear Retreat: skrivni kotiček v naravi · · ·