Gagarin v pivovarni Carlsberg leta 1962
V zraku · buzz buzz

Zgodovinske fotografije nam vedno nastavljajo ogledalo. Kje smo zdaj, kako je bilo včasih, kako zelo se je vse spremenilo. Oglejte si fotografije iz prejšnjega stoletja, ki presenečajo na veliko ravneh. Nekatere zaradi sprememb, ki so zgodile, druge, ker so tako redke ali fascinantne. Vse pa nas opominjajo, da bodo tudi današnji časi enkrat minili in se temeljito spremenili.

Na zgodovinskih fotografijah, ki smo vam jih pripravili v galeriji, boste med drugim videli, kako je bila videti iranska ženska leta 1960 in kakšna je bila deklica, po kateri je Lewis Caroll napisal Alico v čudežni deželi. Pa tudi, kako so konec 90. v Romuniji prestavljali blok, kakšni so bili polarni raziskovalci konec 50. prejšnjega stoletja, kako so leta 1912 preizkušali čelado za rugby, kakšne so bile razredne razlike pred drugo svetovno vojno v Veliki Britaniji in še mnoge druge osupljive zgodovinske trenutke.

PREBERITE ŠE: Redke zgodovinske fotografije, za katere niste vedeli, da so jih posneli

Galerija: Nenavadne zgodovinske fotografije, ki nas pustijo brez besed

Mlada Iranka leta 1960 Odpri galerijo

Črni petek (Black Friday) Black Friday – kaj je črni petek: vse, kar morate vedeti o nakupovalnem prazniku Lego trgovina in planiška velikanka Lego Največja Lego trgovina na svetu in planiška velikanka iz kock Lego shutterstock_466278680 7 psiholoških trikov, ki jih moraš poznati, da boš v prednosti Ekvitorialna Gvineja Zemljevid sveta glede na število prebivalcev – Slovenija bi imela dostop do odprtega morja!