Untitled-1
Utrip mesta · moda

Vsak izbira svoje barve. A, kaj ko bi se odtenki naših oblačil lahko spreminjali glede na spremembe v okolju?

Večkrat nagrajena alkimistka Lauren Bowker, lastnica umetniške hiše The Unseen, že dolgo razvija edinstvena črnila, spreminjajoč barvo gede na različne klimatske pogoje. Z njim je impregnirala tudi svojo najnovejšo pernato kolekcijo PHNX, ki glede na svetlobo, toploto, vlago in trenja v zraku nenehno spreminja odtenke, odkrivajoč celotno RGB barvno lestvico. Umetnica je v začetku decembra nekatere razkošne modne kose in skulpture že predstavila na konferenci Wearable Features, kjer je pojasnila, da perje predstavlja rojstvo novega, ki gre skozi duhovnost temačnih in svetlih obdobij. Navdihujoča kolekcija bo v celoti zaživela na februarskem London Fashion Weeku.

Odpri galerijo

A tukaj se zgodba o čudežnih učinkih še ne konča. Bowker je začela razvijati tudi črnilo, imenovano PdCl2, ki se odziva glede na onesnaževanje v zraku. Prav tako ugotavlja, da vsako črnilo drugače deluje na posameznih materialih, z določitvijo okoljski pogojev pa lahko odtenke prilagodi celo na posamezno lokacijo. V prihodnosti želi s svojimi alkimističnimi inovacijami prispevati tudi na medicinskem področju, kjer bi lahko na primer barva majice sporočala prihajajoči astmatični napad. Vsekakor se že veselimo njenih nadaljnih stvaritev.

cobi-levi-cover Odbiti dizajn nosljivih skulptur Kobi Levija Piquadro Zimska kolekcija usnjenih torb in dodatkov Piquadro New York z Natalie Joos Igriva kampanja ob 10. obletnici modne znamke Linda Farrow NIKE X UNDERCOVER GYAKUSOU Kolekcija tekaških oblačil za zimske mesece · · · ·