Bridgestone Air Free
Utrip mesta · mobilno

Bridgestone je leta 2011 razburkal gumarsko sceno, ko predstavil gumo brez plašča Air Free, ki jo je zdaj pripravil še za kolesa. Gre za gumo, ki je ni moč predreti in zanjo ne potrebujete tlačilke. Inovativna zasnova tudi zmanjšuje kotalni upor.

Bridgestone je svojo revolucionarno gumo Air Free pripravil še za kolo. Njena prednost je med drugim, da izniči možnost predrtja. Samonosilno strukturo tvorijo napere, izdelane iz polipropilena (termoplastična smola). Guma je sicer v celoti izdelana iz recikliranih materialov.

PREBERITE ŠE: Pirelli predstavil pametne pnevmatike, ki te same naročijo pri vulkanizerju

Pri klasičnih gumah, napolnjenih z zrakom, večina izgub energije nastane pri spremembah oblike pnevmatike. Bridgestone Air Free pa s svojo strukturo zmanjša izgubo energije zaradi kotalnega upora, saj ne prihaja do tolikšnih deformacij. Za komercialno rabo naj bi bile na voljo leta 2019, na njih pa bi kolesarji lahko tekmovali že na prihodnjih poletnih olimpijskih igrah, ki bodo v Tokiu leta 2020, ki je tudi domicil Bridgestona.

Galarija – gume za kolo Bridgestone Air Free:

Bridgestone Air FreeOdpri galerijo
BMW M4 CS Coupe BMW M4 CS Coupe – razganja ga od moči Nova limuzina Mercedes-Benz razreda S Novi Mercedes-Benz razreda S (2018) – wellness na štirih kolesih Volkswagen I.D. Crozz Volkswagen I.D. Crozz: električni križanec, ki ti pomežikne Opel Grandland X Opel Grandland X: osupljivo privlačen športni terenec ·