NES Power glove: ko nostalgija spregovori
V zraku · tehnologija · gadgeti

Najbrž ste si jo želeli že kot otrok, a je niste mogli dobiti. Zdaj se vaše otroške sanje, zahvaljujoč Amazonu, lahko uresničijo. Sicer po ocenah uporabnikov konzola ni kaj prida, a težko boste našli večjo igričarsko nostalgijo.

Njena zgodovina sega v leto 1989, leto rojstva Taylor Swift, konca berlinskega zidu ter Game Boya. Takrat je bila Power Glove popolnoma unikatna tehnološka naprava, saj je igralcu omogočala igranje igric s pomočjo gibov.

Kljub okornosti ter nenatančnosti se je Power Glove v ZDA šla za med. Drugod po svetu ni doživela takega uspeha in eden od proizvajalcev, japonski PAX, je moral zapreti vrata. Mladi iz tistega časa so se nad rokavico navdušili tudi zaradi filmske uspešnice The Wizard, a so bili po nakupu precej razočarani, saj so pričakovali več zabave. Rokavica ima klasične kontrolne tipke NES in je sposobna zaznati gibanje prstov ter zapestja. Power Glove oddaja nam neslišen zvok, ki ga pa zazna naprava ob zaslonu, a so mikrofoni v njej tako slabi, da je bolje, če igramo kar v tišini. Igralci so tudi pripomnili še, da je bistveno lažje igrati kar s standardnim NES-upravljalnikom.

No, hvalospevov ni ravno veliko, a pravih nostalgikov to najbrž ne bo ustavilo. Kupite ga lahko na Amazonu za približno 80 evrov.

Galerija – NES Power glove: ko nostalgija spregovori

NES Power glove: ko nostalgija spregovoriOdpri galerijo
paralenz Paralenz: kamera za potapljače Stoječa miza si zapomni  poljubno višino in jo ob vsaki uporabi prilagodi. Herman Miller: pametno pohištvo, ki se z vami poveže na globlji način prikazha Ogarden Indoor Farm: domači vrt popolnoma drugače f.lashes: interaktivne LED-trepalnice f.lashes: interaktivne LED-trepalnice