2018-Ford-Mustang-GT-V8-with-Performance-Pack-front-three-quarter-static
Utrip mesta · mobilno

Ko vprašanje ni več, ali sploh iti na pot, ampak kdaj spet na pot. Ko vedno iščemo razlog, da se odpeljemo na kavo, po opravkih, na izlet, počitnice ali pa zgolj na en, po možnosti čim daljši krog. Preprosto zato, ker je vožnja v legendarnem Fordovem Mustangu tak užitek.

Nekaj je na njem, zaradi česar vzplamti naša želja po brezskrbni vožnji po prostranih planjavah, ko se v nas prebudi občutek svobode, neukrotljivosti, priložnosti, da se dotaknemo neba. Z Mustangom imamo svet na dlani.

Najbolje prodajani športni avto na svetu

Novi Ford Mustang, najbolje prodajano športno vozilo na svetu, je še bolj aerodinamičen in prinaša dovršene izboljšave motorja in vzmetenja, napredne tehnologije za pomoč vozniku in možnosti za prilagajanje legendarnega športnega avtomobila.

Od začetka sprejemanja naročil v letu 2015 je Ford v Evropi prodal skoraj 30.000 Mustangov. »Svet je zaljubljen v Mustanga,« pravi Erich Merkle, Fordov prodajni analitik. »Mustang je legenda, ki predstavlja najboljše ameriško oblikovanje, zmogljivost in svobodo z nezgrešljivim značajem ter privlači navdušence nad avtomobili ne glede na njihovo poštno številko.«

Še bolj športen

Novi Mustang odlikuje še bolj športen dizajn z nižjim profilom pokrova motorja, kar prispeva k še boljši aerodinamiki, dopolnjuje pa ga prestižnejša notranjost z na otip mehkimi materiali. Opremljen je z naprednimi tehnologijami, med drugim 12-palčnim digitalnim zaslonom potovalnega računalnika in tehnologijami za pomoč vozniku, kot je sistem za preprečevanje naleta s prepoznavanjem pešcev.

Zaradi močnejšega motorja 5.0 V8 s 450 KM ter 529 Nm in popolnoma novega 10-stopenjskega samodejnega menjalnika, ki iz mirovanja do 100 km/h pospeši v 4,3 sekunde, je novi Ford Mustang še bolj zmogljiv. Vse to dopolnjujejo novo prilagodljivo vzmetenje MagneRide in možnost izbire voznih načinov, med katerimi je tudi nastavljiva možnost My Mode. Celo zvok izpušnega sistema je moč optimizirati s pomočjo tehnologije aktivnih ventilov.

Prijazen do sosedov

Inovativni »dobrososedski način vožnje« Mustanga samodejno zniža hrup izpušnega sistema ob vnaprej določenem času, da po nepotrebnem ne vznemirjamo sosedov.

Jubilejna izdaja Mustanga Bullitt

V počastitev 50-letnice slavnega filma Bullitt, kjer Mustang GT350 blesti v enem najbolj slavnih avtomobilskih zasledovanj, se je junija začela proizvodnja posebne različice vozila za Evropo. Mustanga Bullitta, ki je na voljo v barvi Shadow Black ali klasični Dark Highland Green, poganja nadgrajeni Fordov 5-litrski motor V8. Nova tehnologija za uskladitev s številom vrtljajev s kratkotrajnim hitrim odpiranjem dušilne lopute (»medplin« oziroma »blip«, kot pravijo Američani) zmogljivega motorja V8 poskrbi za še bolj uglajeno in hitrejše prestavljanje v nižjo prestavo s šetstopenjskim ročnim menjalnikom. Za glasbeno spremljavo ima serijsko vgrajen vrhunski zvočni sistem B&O PLAY z močjo 1000 vatov in 12 odličnih zvočnikov.

STE VEDELI?
Ford Mustang je zvezda od prvega dne: na dan, ko je bil prvič predstavljen, je Ford prejel 22.000 naročil zanj. S statusom avtomobilistične in kulturne legende se ponaša od prve predstavitve v letu 1964. Mustang se je pojavil v več kot 500 filmih, med drugim nastopa v Bondovih filmih Goldfinger, Operacija grom in Diamanti so večni ter v kultnem filmu Prvinski nagon in tudi priljubljeni nadaljevanki Seks v mestu. Ima celo svojo zvezdo na hollywoodski aleji slavnih. Danes je Mustang z več kot 8,5 milijona všečki najbolj všečkano vozilo na Facebooku. In prvič po 50 letih, torej šele leta 2014, je bil Mustang na voljo tudi v Evropi in drugod po svetu.
ezgif.com-webp-to-jpg Alieno Arcanum: ‘robotski’ avtomobil z drugega planeta in neverjetno zmogljivostjo Bruiser Jeep Wrangler 6X6 Bruiser Jeep Wrangler 6X6: prava pick-up zverina CeramicSpeed_Driven_05 CeramicSpeed Driven: kolo brez verige Q Yachts Q30 Q Yachts Q30: električni čoln za dnevne pustolovščine · · · · ·