cover-aston-martin
Utrip mesta · mobilno

Kot da Aston Martin DBS že sam po sebi ne bi bil dovolj privlačen in vpadljiv, si je eden od letošnjih udeležencev prestižne ”dirke” Gumball Race 3000 zanj zaželel revolucionarni premaz Starpath. Željo mu je uresničilo podjetje Nevana Designs Hamisha Scotta, izumitelja barve Starpath, prve barva na svetu, ki podnevi vpija UV žarke, zbrano energijo pa porablja, da se sveti v temi.

Na ekstravagantni dirki bogatašev Gumball 3000 bo težko izbrati zmagovalca, a avto, ki bo vsaj v temi najbolj izstopal in plenil pozornost, bo zagotovo Aston Martin DBS, ki si je dal svojo pločevino pobarvati v inovativno Starpath barvo Hamisha Scotta iz podjetja Nevana Designs. Ja, svetleče niso več le igrače, s tovrstno inovativno tehnologijo se namreč zdaj dela tudi na varnosti in ne le zabavi.

Tako to barvo že najdemo na Nissanovem povsem električnem vozilu Leaf. Gre za premaz v obliki razpršila, ki za svoje oddajanje svetlobe uporablja UV žarke, ki jih vpija podnevi, da se lahko potem v temi sveti od osem do 10 ur. Čeprav svetleče barve tudi za avtomobile niso nekaj povsem novega, pa je za to značilno, da uporablja sestavine, ki so organskega izvora. Vsebuje namreč stroncijev aluminat, zelo redek naravni material brez vonja.

PREBERITE ŠE: Valentino v maskirne barve ”zamaskiral” še Aston Martina

Aston Martina DBS s Starpath prelivom vozi ekipa ”Team 46”. Žal se letos karavana dirke Gumball 3000, ki se je na 3000 milj oziroma 4800 kilometrov dolgo pot po svetu odpravila 23. maja 2015, ne bo ustavila v Slovenji, zato avta ne boste morali občudovati v živo. A tu je naslednja najboljša stvar, foto galerija:

Aston Martin DBS, ki se sveti ponočiOdpri galerijo
Sprintbeemer - motocikel za dirke v pospeševanju Motocikel Sprintbeemer – kralj med ”drag bajki” BMW 3.0 CSL Hommage BMW 3.0 CSL Hommage – koncept v spomin na slovitega in brezčasnega predhodnika Smart JBL JBL Smart ForTwo – najmanjša koncertna dvorana na kolesih Novi Chevrolet Camaro Novi Chevrolet Camaro – ”pony” , ki si ga želijo odrasli