Prince-Charles-vampire-744291
V zraku · buzz buzz

Pozor, tukaj je seznam “WTF”-dejstev, ki jim sprva gotovo ne boste verjeli. Danes se boste nekaj naučili o sadju, ki ga že vse življenje napačno pojmujete, pa o neverjetni nogometni dediščini in o tem, zakaj ima Putin tako velik ego.

Tukaj je nekaj neverjetnih dejstev, za katere boste najprej pomislili, da smo si jih izmislili, ampak vam lahko tukaj in zdaj prisežemo, da so resnična. 

1. Banana spada med jagodičevje.

Sramotno, kajne? Ves ta čas vas je banana ponižno gledala iz sklede za sadje, pri tem pa skrivala svoje umazano dvojno življenje. Ampak žal, banana spada med jagodičevje, ki se opredeljuje kot »mesnato sadje, ki nastane iz ene plodnice v cvetu«.

2. Heroin je bil nekoč zdravilo za otroški kašelj.

Nemški kemik Heinrich Dreser si zasluži vse pohvale za to, da je izumil aspirin. Nekoliko manj pohvale si zasluži za to, da je leta 1890 na police postavil heroin, in to kot zdravilo proti kašlju. Leta 1913 so heroin zaradi stranskih učinkov pri podjetju Bayer umaknili s polic.

3. Princ Charles je sorodnik Drakule.

Leta 2012 se je romunsko turistično društvo pohvalilo, da so našli sorodstvene vezi med dedičem za prestol v Veliki Britaniji in Vladom Tepešem, plemičem iz 15. stoletja, ki je navdihnil grozljivko Brama Stokerja, Drakula. Čeprav jih je večina menila, da gre le za publiciteto, je sir Ian Moncreiffe, ki je raziskoval korenine britanske kraljevske družine, ugotovil, da je princ Charles pravnuk Vlada v šestnajstem kolenu.

4. Brazilci v nogometu nikoli niso premagali Norvežanov.

Svetovna nogometna velesila nikoli ni premagala Norvežanov. Norvežani so namreč dvakrat zmagali, dvakrat pa je bil izid neodločen.

5. Rusija je približno enako velika kot planet Pluton.

Rusija naj bi bila po svoji površini približno enako velika, kot je planet Pluton. To gotovo samo še bolj podžge ego ruskega predsednika Vladimirja Putina.

6. V vesolju je nemogoče, da se nam spahuje, brez da bi pri tem bruhali.

Zaradi gravitacije naši želodčki v vesolju ne morejo izločati vsebine po poti navzgor. A gravitacija ni dovolj močna za tiste, ki se jim spahuje.

7. Severni medved je nekoč živel v utrdbi Tower of London.

Leta 1252 je norveški kralj Haakon angleškemu kralju Henriku III. podaril severnega medveda. Angleški kralj naj bi ga nato kot ljubljenčka zaprl v utrdbo Tower of London in mu dovolil, da je na verigi po hrano odplaval kar v reko Temzo.

PREBERITE ŠE: Lego: neverjetna dejstva o kockah Lego

8. V Teksasu je urolog z imenom Dr. Dick Chopp.

Urolog Dick Chopp, ki opravlja vazektomijo (operacijska prekinitev ali delna odstranitev semenovoda), je odličen primer nominativnega determinizma.

9. Ustanovitelja spletne strani za zmenke match.com je dekle zapustilo zaradi moškega, ki ga je spoznala na tej spletni strani.

Gary Kremen, ustanovitelj spletne strani za zmenke (match.com), je ob postavitvi strani prosil, naj se nanjo vpišejo tudi njegovi prijatelji in dekle. Ni pa se zavedal, da bo njegova izbranka ta  kmalu našla novo ljubezen.

10. Ustanovitelj čipsa Pringles je pokopan v embalaži čipsa.

Fredric Baur, človek, ki je zaslužen za čips Pringels v tulcu, si je želel biti pokopan v točno tem tulcu. Njegovi otroci so mu željo uresničili.

11. Diamanti so lahko narejeni tudi iz arašidovega masla.

Raziskovalec Dan Frost je na arašidovo maslo prenesel 1,3-milijonkrat večji pritisk, kot ga ima naša atmosfera. In za čuda se je, ko je pritisk popustil, na mestu, kjer je bilo arašidovo maslo, svetil diamant.

12. Film This Is Spinal Tap je na IMDB-ju edini film, ki je ocenjen do 11 in ne do 10.

Ravnokar ste preverili, kajne?

13. Dolly Parton se je nekoč udeležila tekmovanja, na katerem so iskali dvojnico Dolly Parton, in izgubila.

Še huje, tekmovali so moški. Dolly Parton je kasneje za ABC povedala, da je stopila v vrsto s tekmovalci, in ko se je sprehodila po odru, je bila deležna najmanjšega aplavza.

14. Francozi so giljotino nazadnje uporabili leta 1977.

Zadnja glava se je izpod giljotine odkotalila leta 1977. Žrtev je bil tunizijski priseljenec Hamida Djandoubi, ki je ubil svoje dekle.

15. Danes se boste skrčili za en centimeter (tako bo tudi jutri in pojutrišnjem …).

Dnevne dejavnosti povzročijo, da se naša vretenca med seboj čez dan še bolj približajo, kar pomeni, da bomo v višino izgubili približno 1 centimeter od takrat, ko se zbudimo, do takrat, ko ležemo spat. Ponoči »zrastemo« nazaj.

Ljubezenski napoj Odkrili ”ljubezenski napoj”, ki naredi moške 15 odstotkov privlačnejše Cedijo se jim sline: 10 moških poklicev, ki so ženskam najprivlačnejši Cedijo se jim sline: 10 moških poklicev, ki so ženskam najprivlačnejši Mikrovalnovna pečica Gorenje Ora Ito v filmu Marsovec Slovensko znanje na Marsu! PicMonkey Collage Resnična lepota je brezčasna: starejše dame, ki se starajo v slogu