“Sin človekov” (Magritte)
V zraku · buzz buzz

Podobe nekaterih umetniških slik so danes tako zelo zažrte v naš vsakdan, da jih poznajo tudi tisti, ki jim umetnost ni blizu. Tovrstna dela so bila namreč že ničkolikokrat reproducirana, a tokratna reciklaža ni dala klasičnih replik, saj ni sledila priboru avtorja originala. Čopiče je tako zamenjal sprožilec, platno pa zrcalo. Poustvaritev je namreč nastala s fotoaparatom in brez digitalnega ‘nanosa’.

Priredbe so dobile zagon v Angliji s študentskim projektom »Remake« spletne strani booooooom.com in podjetja Adobe, eden od glavnih pogojev sodelovanja pa je bil, da se fotografij ne sme digitalno obdelati (izjema v naši galeriji je le remake avtoportreta Vincenta Van Gogha). Zato je tu še kako v fokus prišla modrost, da je dobra priprava pol uspeha.

Originalne slike so omejene na galerije a tam na stenah velikokrat delujejo mrtve, medtem ko na teh različicah dobesedno oživijo. In če so bila pravila glede obdelave striktna, je bila interpretacija originala lahko večplastna. Tako se je večplastnost barv/nanosov na sliki prevedla v večplastnost videnj na fotografijah. Nekatere stvaritve so zato dobesedne ‘digitalizacije’ originala, medtem ko so se nekateri motivi prenesli v bolj moderno okolje.

“Avtoportret 1889″ (Vincent van Gogh) Odpri galerijo

Preberite še: Komične imitacije zvezdnic na Instagramu

Vin Diesel zveni kot pokvarjena vin-ilka. Potem ko je Vin Diesel zapel pesem »Stay With Me« Sama Smitha, ne vem če bo še kdo hotel ostati z njim bat29 (1) Ko se mestne klopice po Londonu spremenijo v knjige 459418183 Povratni SMS-i, s katerimi boste iz nerodne situacije, ko vam nekdo ne odgovori, odšli kot zmagovalci Screen Shot 2014-07-30 at 15.21.55 Seat Ibiza Sedan: jacuzzi za pravo poletno ohladitev · · ·