The Oberoi Udaivilas, Indija
Utrip mesta · destinacija

Če bi imeli veliko, veliko, velikoooo denarja in bi si lahko izbrali katerikoli hotel na svetu, katerega bi izbrali? Da bo odločitev lažja, smo pripravili seznam neverjetnih hotelov, ki vas bodo popolnoma obnoreli!

Mondrian, London

Kje? Na bregu Temze, kjer meji na prenovljeni Tate Modern.
Zakaj bi morali obiskati ta hotel? To je edini hotel v Londonu, ki ponuja balkone z razgledom na Temzo. Na vrhu hotela je bar Rumpus Room, s katerega lahko opazujemo mesto. Prav tako so na voljo SPA, fitnes, dve restavraciji in kino.
Največja prednost? Dandelyan Bar, ki ponuja izbor koktajlov z različnimi rastlinami za edinstven in eklektičen okus.
Več: morganshotelgroup.com

Mondrian, LondonOdpri galerijo

The Peninsula, Hongkong

Kje? Na južni konici polotoka Kowloon v Hongkongu.
Zakaj bi morali obiskati ta hotel? The Peninsula, zgrajen leta 1928, je najstarejši hotel v Hongkongu in je ena izmed svetovno najbolj slovitih posesti. Sobe imajo brezčasen, a sodoben dizajn in enkraten pogled na mesto. Na voljo so SPA, več uglednih restavracij in tudi helikopter, ki ga lahko rezerviramo za t. i. VIP avanture – Journeys of Peninsula.
Največja prednost? Luksuzen bazen na strehi s panoramskim razgledom in LED-zasloni na dotik po sobah, ki nadzorujejo vse od luči do temperature.
Več: hongkong.peninsula.com

The Peninsula, HongkongOdpri galerijo

Minaret Station, Nova Zelandija

Kje? V Minaret Bayu, mestu, ki se nahaja v divjini južnega dela Nove Zelandije.
Zakaj bi morali obiskati ta hotel? Minaret Station je luksuzna koča, ki je dostopna samo s helikopterjem. Na voljo je cela vrsta aktivnosti na prostem, kot sta na primer lov in ribolov, kot tudi poleti s helikopterjem. V rustikalnih sobah so brezplačni mini bar, prostorski zvočni sistem in dve terasi. Vključeni so vsi obroki in domače vino.
Največja prednost? Največja prednost Minaret Stationa je gotovo razgled, v katerem bomo najbolj uživali ob namakanju v zasebnem jacuzziju na terasi.
Več: minaretstation.com

Minaret Station, Nova ZelandijaOdpri galerijo

Hotel Kakslauttanen, Finska

Kje? V laponskem mestu Saariselkä, 250 kilometrov severno od arktičnega kroga.
Zakaj bi morali obiskati ta hotel? Vsak, ki je že kdaj videl fotografijo hotela Kakslauttanen, si obupno želi obiskati hotel. Tukaj lahko doživimo polarni sij in zvezdnato nebo kar iz tople postelje. Če se tja odpravimo v zimskem času, najboljšem času za ogled polarnega sija, potem se bomo lahko odločili tudi za kakšno drugo dejavnost, kot je na primer vožnja s sanmi, vožnja s snežnimi tanki, smučanje ali ribolov na ledu. V mestu sta tudi 2 restavraciji, hotel pa zagotavlja prevoz z in na letališče.
Največja prednost? Božiček je resničen! Živi le nekaj minut stran od tega hotela.
Več: kakslauttanen.fi

Hotel Kakslauttanen, FinskaOdpri galerijo

PREBERITE ŠE: To je edinih šest hotelov na svetu, ki premorejo sedem zvezdic!

Hotel Le Sirenuse, Italija

Kje? Na obali Amalfi.
Zakaj bi morali obiskati ta hotel? Zgodovinski hotel Le Sirenuse gnezdi med čermi vzdolž obale Amalfi in je prva izbira slavnih gostov. Hotel, ki ima bazen, SPA in fitnes, je miren, razkošen in poln klasičnih čarov. Sobe imajo pogled na morje, tla pa krasijo ročno izdelane ploščice. Hotel med drugim ponuja tudi večerje ob morju, prav tako pa je na voljo restavracija La Sponda, ki ima Michelinovo zvezdico.
Največja prednost? Hotel ima leseno ladjo, ki sprejem do 12 ljudi in jih brezplačno popelje na izlet po bližnji obali.
Več: sirenuse.it

Hotel Le Sirenuse, ItalijaOdpri galerijo

Burdž Al Arab Jumeirah, Dubaj, ZAE

Kje? Ob Perzijskem zalivu v premožnem mestu Dubaj.
Zakaj bi morali obiskati ta hotel? Burdž Al Arab velja za najrazkošnejši hotel na svetu. Hotel ponuja vso možno zasebnost, gostom pa so na voljo zasebni služabniki. Sobe so razkošne, okrašene z zlatom, med namakanjem v masivni marmorni kadi pa se gostje počutijo kot kralji in kraljice. Slovita terasa hotela ima dva bazena, plažo po meri in restavracijo.
Največja prednost? Ste si po ulici vedno želeli drveti z Astonom Martinom? Lamborghinijem? V hotelu je na voljo storitev Dream Car Rental, kjer si lahko superavtomobile tudi sposodite. Če se želite naokoli voziti v stilu, potem ima hotel za vas pripravljeno floto Rolls-Royceov in BMW-jev.
Več: jumeirah.com

Burdž Al Arab Jumeirah, Dubaj, ZAEOdpri galerijo

Hotel Plaza Athenee, Pariz, Francija

Kje? Pariz, Francija.
Zakaj bi morali obiskati ta hotel? Hotel Plaza Athenee je zelo priljubljen med modnimi blogerji, zato nam je prav gotovo že uspelo občudovati njegovo lepo zunanjost ali pa veličastno avlo v notranjosti. Razkošna nepremičnina je vrh francoskega razkošja, njegova lokacija pa je v bližini vseh trgovin modnih oblikovalcev, ki dodobra oklestijo naše denarnice. Hotel je ponosen na svoje storitve, kar pomeni, da imajo vse, kar si srce poželi. Obstaja celo meni za vzglavnike, kjer izberemo svojo spalno blazino, na voljo pa so tudi osebni trenerji, posebna storitev, kjer se posvetijo našim obuvalom, in sprehajalci za tiste, ki prihajajo z majhnimi otroki.
Največja prednost? SPA in lepotni tretmaji Dior Institut, kjer je zdravljenje (tako kot moda) haute-couture, kar pomeni, da je takšna tudi raven nege in strokovnega znanja, ki ga lahko pričakuje naša koža.
Več: dorchestercollection.com

Hotel Plaza Athenee, Pariz, FrancijaOdpri galerijo

The Oberoi Udaivilas, Indija

Kje? Na bregu jezera Pičola v Udajpuru v Indiji.
Zakaj bi morali obiskati ta hotel? Če si rezerviramo apartma v hotelu The Oberoi Udaivilas, bomo imeli dostop do zasebnega bazena, prav tako pa tudi neverjeten pogled na jezero ter lastno dvorišče. Restavracije in SPA so vrhunski, okrasje v celotnem hotelu pa je bogat, a prizanesljiv do zahodnjakov. V hotelu je tudi glavna restavracija Udaimahal, ki v večernih urah ponuja razkošno pojedino indijskih jedi.
Največja prednost? Kosilo na jezeru, medtem ko križarimo v majhnem čolnu.
Več: oberoihotels.com

The Oberoi Udaivilas, IndijaOdpri galerijo

Fotografiranje Eifflovega stolpa ponoči je brez dovoljenja nezakonito. Fotografiranje Eifflovega stolpa v nočnem času je kaznivo dejanje! Muzej Titanic Belfast World Travel Awards 2016: največja turistična atrakcija v Evropi je … Hiša groze v Gornji Radgoni Hiša groze v Črešnjevcih – kraj, kjer oživijo vaše nočne more Glamping Dvorec Ramšak Glamping Dvorec Ramšak – edinstven glamping v drevesni hiški in šotorih · ·