portreti
V zraku · buzz buzz

Russell Power je umetnik iz Kalifornije, ki se je portretiranja lotil nekoliko neobičajno. Njegovo delovno orodje je namreč dlan. Pa ne tako, da drži čopič! Proces, ki mu Power pravi “hand-stamping”, je povsem edinstven. Kako je videti vse skupaj?

Kot si lahko mislimo, portret najprej naslika na svojo dlan. Vse se mora odvijati precej hitro, saj je nujno, da barva ves čas ostane sveža, v nasprotnem primeru odtis ni dober. Ko je portret na dlani, jo Power pritisne ob papir ali platno in slika je končana. Umetnik je iskal način, kako bi obe svoji najljubši slikarski področji, portretiranje in poslikavo telesa, združil v eno in očitno ga je našel. S to tehniko poskrbi tudi, da je vsako delo popolnoma unikatno, ne samo zaradi vsebine (obraza), ampak tudi oblike, saj zaradi dlani slika nima sicer zelo predvidljive kompozicije portretov.

PREBERITE ŠE: KAMELEON, KI PA STA V RESNICI DVE ŽENSKI TELESI #BODYPAINTING

Svoja dela postavlja na ogled kar na svojem Instagram profilu. Mi smo jih nekaj izbrali za vas.

Galerija: Portreti z dlani

Neverjetni portreti, ki nastajajo z dlanmiOdpri galerijo
shutterstock_166172294 Kako bi bila videti Zemlja, če si se ves led stalil? Morda niti ne veš, da si med njimi: to so lastnosti, ki so skupne srečnim ljudem Morda niti ne veš, da si med njimi: to so lastnosti, ki so skupne srečnim ljudem best of summer 2017 Best of Summer 2017 v Ljubljani: kje je najboljši sladoled? Legend (1) Zaradi tega so tako posebni: nenavadna dejstva o dvojčkih! · · ·