New Stratos
Utrip mesta · mobilno

No, mogoče ne ravno dobesedno in je naslov malce zavajajoč, a to ne spremeni dejstva, da se vrača eno izmed najbolj legendarnih imen rally tekmovanja. Vrača se namreč Stratos, ime katerega smo spoznali pred desetletji, ko je bila Lancia na vrhuncu uspeha v eni najvznemirljivejših športnih panog.

Leta 2010 je bil New Stratos predstavljen kot koncept, od katerega je marsikdo pričakoval, da bo to dejansko nova Lancia Stratos. Od takrat je minilo že kar nekaj časa in smo na Stratosa že kar malce pozabili. Zdaj se je vrnil v velikem slogu in v sporočilu za javnost so nam razkrili, da bodo zaupali sestavo 25 avtomobilov New Stratusa italijanskemu butičnemu izdelovalcu avtomobilov. Imenuje se Manifattura Automobili Torino ali na kratko MAT. MAT je dobil licenco za izdelavo od Pininfarine in Michaela Stoscheka, ki so v skupnem sodelovanju razvili konceptnega New Stratosa. MAT je dobil dovoljenje za reprodukcijo 25 avtomobilov, ki bodo imeli enako tehnologijo in enak dizajn kot konceptni avtomobil.

Pri MAT-u bodo šli celo tako daleč, da bodo na New Stratosovi platformi lahko naredili različne oblike in variacije avtomobilov. Kupci bodo tako lahko izbirali med GT-dirkalnikom, nekakšno safari različico in superšportnim avtomobilom za vsakdanjo rabo. Linije New Stratos lahko primerjamo z njegovim nadvse uspešnim dedkom, ki je pred časom kraljeval na rally tekmovanjih. Lahka konstrukcija in predelan Ferrarijev motor zagotavljata več kot 550 konjskih moči, pospešek od 0 do 100 km/h pa bo znašal 3,3 sekunde. Avtomobil, ki si je nadel obujeno in legendarno ime, si bo mogoče ob bližje ogledati na mednarodnem avtomobilskem salo v Ženevi v marcu.

PREBERITE ŠE: VANDERHALL EDISON: 3-KOLESNO ELEKTRIČNO ČUDO

Galerija slik: New Stratos

New StratosOdpri galerijo

2018 BMW X4 2018 BMW X4: Vrhunski SUV je z novo generacijo še boljši in še drznejši Toyota Supra Avtosalon Ženeva 2018: težko pričakovane novosti 2018 Porsche 911 GT3 RS 2018 Porsche 911 GT3 RS: besni, zeleni “Hulk” 2018 Škoda Fabia 2018 Škoda Fabia: prenovo bodo opazili le pravi poznavalci znamke · · · ·