Gordon Parks - Latin Quarter NY
V zraku · buzz buzz

Gordon Parks je eden izmed redkih mojstrov fotografije, ki so se s svojim legendarnim delom tako ali drugače zapisali v svetovno zgodovino. Nas je navdušil z edinstvenim setom fotografij, ki jih je posnel davnega leta 1958, pri nastanku katerih ga je navdihnilo nočno dogajanje v ravzpitem nočnem klubu Latin Quarter v New Yorku.

Temnopolti fotograf je zgodovino fotografije zaznamoval predvsem s svojim dokumentarnim delom, saj je s svojim fotografskim objektivom obeležil številne ključne zgodovinske trenutke ameriške kulture, pri čemer so ga še posebej privlačili temačni družbeni fenomeni in problemi, kot so na primer revščina, vsakodnevno meščansko življenje, rasizem in ostala pereča družbena vprašanja tistega časa.

Editorial, v katerem smo priča fantastičnim fotografijam deklet iz newyorškega nočnega bara, je nastal v fazi, ko se je svobodni umetnik lotil modne fotografije. Izšel je leta 1958 v reviji Life, pri kateri je bil Parks prvi uradni temnopolti fotograf. Zahvala za to “čast” in za mnoge ostale nagrade ter priznanja, ki so ga pripeljala do svetovne slave, gre prav legendarnim fotografijam deklet iz nočnega bara Latin Quarter.

Gordon Parks - Latin Quarter NYOdpri galerijo
_DSC2773 copy 2 Pop-up shop: Miss Vandelej + EB redesign Quensferry, Škotska. Ekstremna fotografinja Lucinda Grange na vrhu sveta cover-kamasutra Običajne Kamasutra pozicije v zakonu "What Ali Wore" Kaj je oblekel Ali je morda najboljši berlinski modni blog · · ·