Modularni etui Nexpaq
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Medtem ko bo modularni telefon za množice Fonkraft očitno ostal le pobožna želja uporabnikov, saj so ga sredi kampanje iz neznanega razloga umaknili z Indiegoga, pa bodo ti vseeno prišli na svoj račun. Na tržišču se je namreč pojavila nekoliko drugačna a še vedno cenovno dostopna modularna rešitev. Modularni etui zagonskega podjetja Nexpaq, ki je prvi svoje vrste in bo dobrodošla popestritev vsakega pametnega telefona.

Potem, ko je prvi modularni pametni telefon Project Ara, ki ga je predstavil Google, med ljudmi naletel na veliko odobravanja, je hitro dobili družbo. Konkurenca je predstavila telefon Fonkraft, ki je možnost menjave modulov ponujal precej ceneje. Kar pa očitno le ni tako preprosto doseči, kot se je zdelo. Izdelava takšnega mobilnika namreč pogoltne veliko denarja in terja precej razvojen kilometrine, ki pa ima prav tako visoko porabo denarja. Zato so se pri podjetju Nexpaq problema lotili z drugega konca in lansirali modularni etui, ki običajen pametni telefon spremeni v modularnega.

Narejen je na osnovi seksteta modulov, ki jih uporabnik menja glede na želje in potrebe. Pri tem lahko izbira med ducatom različnih modulov- merilcem temperature in vlažnosti, dodatno baterijo, merilcem kakovosti zraka, svetilko LED, zunanjim zvočnikom in pomnilniškim ključem, bralnikom pomnilniških kartic, zunanjo pomnilniško enoto za izdelavo varnostnih kopij, hitrimi tipkami, merilcem daha, laserjem in plastičnim zatičem za dele, ki trenutno niso na dolžnosti.

PREBERITE ŠE: 27 ilustracij, ki nazorno kažejo kako odvisni smo od pametnih telefonov

Vsi moduli etuia Nexpaq, ki zbira finančna sredstva na Kickstarterju, obratujejo preko odprtokodne aplikacije in se na ta način tudi posodabljajo. Odprtokodnost ponuja razvijalcem možnost, da ustvarijo in trgu ponudijo tudi lastne module. Vstopni etui je na voljo za preračunanih 80 evrov (etui + štirje moduli- baterija, zvočnik, tipke in bralnik pomnilniških kartic), dodatni moduli pa od 13 evrov dalje. Trenutno so ukrojeni le za pametne telefone Samsung Galaxy S6 Edge, Galaxy S5 in iPhone 6, ”konfekcija” pa bo kmalu dopolnjena tudi z drugimi ”velikostmi’.

Modularni etui NexpaqOdpri galerijo
Najgrši mobilniki na svetu Najgrši mobilni telefoni vseh časov Fonkraft je prvi nizkocenovni modularni pametni telefon. Fonkraft – prvi modularni telefon, ki si ga bo lahko privoščil vsak Turing Phone - Wolverine med pametnimi telefoni Turing Phone- pametni telefon, ki je močnejši kot jeklo cover-iphone-6-coca-cola Poglejte kaj se zgodi, če skuhate iPhone 6 v Coca Coli? [video] ·