NEXT
Utrip mesta · mobilno

Že kar nekaj časa se šušlja, da so javni prevozi potrebni temeljite prenove. Zastareli sistemi, dotrajana infrastruktura, neprilagojenost potrebam modernega človeka itd. – vse to so razlogi za pobudo, da se mora na tem področju nekaj spremeniti. Partnerstvo med podjetjema NextFuture Transportation in Globetouch Inc. obljublja rešitve. Vas zanima, kakšne?

Next, kot so ga poimenovali, je sistem pametnega električnega mestnega prevoza.Gre za samovozeča modularna vozila, ki pa se lahko tudi združijo in delujejo po principu avtobusa. V njih bi lahko potovalo do 10 ljudi, 4 stoje in 6 sede. Delovala naj bi po principu taksi služb, saj boste prek mobilne aplikacije modulu sporočili svojo lokacijo ter vtipkali želeno destinacijo. Ni pa Next rešitev samo za transport ljudi. Tudi kurirske službe bodo tako lahko učinkoviteje opravljale svoje storitve. Pa tudi, če si boste med vožnjo zaželeli kave za na pot, se bo do vašega modula pripeljal npr. Starbucksov Next in vam z njo postregel. Ni ga čez ‘komot’!

PREBERITE ŠE: VOZILO ZA RAZISKOVANJE MARSA – KAJ NASA KUJE NA SKRIVAJ?

Mesta po svetu so vedno bolj naseljena in prostora je vedno manj, cestni zastoji pa so večji in večji, tako da vse kaže na to, da bi Next utegnil postati del naših življenj.

Galerija slik: Next

Javno transportno vozilo NextOdpri galerijo
dynamiq-gtt-115-yacht (3) Porsche: Dynamiq GTT 115 – igrača za velike otroke z globokimi žepi Bugatti-cover Bugatti: največji avtomobilski salon le za en avtomobil Nasa-cover Vozilo za raziskovanje Marsa – kaj Nasa kuje na skrivaj? BMW-5-Series-M-Performance-Accessories-4-e1480073421491 Novi BMW M5: znana prva dejstva o novi super petici · · ·