Podmornica Neyk
Utrip mesta · mobilno

Tisti, ki se spomnite filma Das Boot, se najbrž ob misli na podmornico rahlo zdrznete. Veliko napetosti, premalo prostora in kup težav. Ampak vožnja s tem pomorskim plovilom ni nujno vedno neprijetna. No, vsaj tako se zdi, ko bolje spoznamo podmornico Neyk. Za tiste, ki si ne želite potapljati, a vas podvodni svet vseeno mika.

Za Neyk pravijo, da je nova generacija podmornic, ki jo bodo sestavljali po specifikacijah nizozemske kraljeve mornarice ter Nase. Ocean Submarines so k sodelovanju povabili še Rolls-Royce, Bosch in MTU ter napovedali, da so potniškim ladjam dnevi šteti. V družbi še 11 potnikov se boste z 19-metrsko Neyk lahko potopili kar 300 m v globino in pluli s hitrostjo 15 vozlov.

Električna motorja, ki sta nameščena ob straneh, naj bi povzročala izjemno malo hrupa. Notranjost podmornice bo oblikovana v stilu zasebnega letala, torej z vsemi luksuznimi elementi, kot sta npr. bar in knjižnica. Nos plovila se bo lahko spremenil v 270-stopinjsko opazovalnico, iz katere boste lahko uživali v pogledu na svet pod gladino.

Januarja 2018  bo Neyk prvič na ogled in takrat bomo tudi vedeli, kakšne poletne počitnice bomo načrtovali.

Galerija slik: Podmornica Neyk

Podmornica Neyk Odpri galerijo
1000-500-citymagazine-cover McLaren 570S – zgoraj brez 1000-500-citymagazine-cover Audi R8 cabrio: najdražji in najhitrejši novi avtomobil znamke s štirimi krogi Volkswagen Polo GTI Novi Volkswagen Polo (2017): tako velik kot četrta generacija Golfa Mobilna počitniška hiška po navdihu Minija. Mobilna počitniška hiška po navdihu Mini Cooperja