Okrašena hiša Betty-Ann Jones
V zraku · buzz buzz

Z božičem obsedena babica je svoj dom deseto leto zapored spremenila v “praznično jamo”, ki jo v prazničnih dneh obišče več tisoč otrok … kljub temu, da je njen mož resnični Scrooge.

77-letna Betty-Ann Jones iz Pontardawa v Veliki Britaniji, resnična gospa Božiček, si lasti zavidljivo kolekcijo božičnega okrasja v vrednosti kar 30.000 funtov. In čeprav se je že lani zaobljubila, da je pa res zadnjič, da svojo hišo odpre radovednim navdušencem nad prazniki, je letos zavoljo svoje vnukinje to obljubo prelomila.

Dom je okrasila z več kot 2.000 različnimi okraski s celega sveta, ki jih je zbirala več kot 50 let, mož Keith, ki nad tem ni najbolj navdušen, pa si lahko od prazničnega vzdušja oddahne le na stranišču. To namreč edino ni okrašeno. Gospa Jones ima trenutno v notranjosti kar 14.000 lučk, pred hišo pa goste pozdravi severni jelenček.

“Ljubim božično vzdušje, zato začnem že v avgustu. Vse fotografije na steni zamenjajo praznične nogavice, ena za vsakega člana družine, pa tudi Keith ima eno, pa če mu je všeč ali pa tudi ne. Moj mož se skriva v zgornjem nadstropju. Nekoč je dejal, da je vse skupaj samo en kup smeti. Celo moj sin meni, da sem izgubila pamet. Letos največ časa preživi na stranišču v spodnjem nadstropju – to je namreč edini prostor, kjer letos ni božiča,” pravi Betty-Ann.

Par je do zdaj od vstopnin zbral 100.000 funtov, ki jih bosta podarila v dobrodelne namene. 

Galerija: okrašena hiša Betty-Ann Jones

Okrašena hiša Betty-Ann JonesOdpri galerijo

dobre novice Dovolj nam je slabih novic: pozitivne novice leta 2019, ki ogrejejo srce shutterstock_1505233190 Mladi ste, a imate staro dušo: 10 znakov, ki kažejo da ste zrelejši in modrejši od ostalih hofer nasmeskotek Sreča se skriva v majhnih stvareh 1 Zavetišče Ljubljana Čudovito darilo za zapuščene živali: zavetišče Ljubljana ima nove prostore! ·