Nike Aircraft Collection: kolekcija, s katero boste poleteli
Utrip mesta · moda

Nike si je v zadnjem času prislužil naziv nespornega kralja obutvene industrije, ko je govora o posebnih izdajah – vsake toliko nas namreč navduši s projektom, pri katerem sodeluje z novim oblikovalcem, in nič drugače ni niti tokrat – tokrat predstavlja Nike Aircraft Collection.

Predstavljamo vam najnovejšo kolekcijo Nike Aircraft Collection, ki jo je navdahnilo letalstvo. Za njo stoji ukrajinski oblikovalec Danya Shulipa, sestavljena pa je iz 3 edinstvenih modelov.

Air Force 1 Utility spominja na Nasin raketoplan z oznako OV-103. Krasi ga belo-črna barvna kombinacija, Danya pa ni pozabil niti na napisa “Discovery” in “NASA”.

Drugi v vrsti je SF Air Force 1, ki je navdih našel pri ameriškem bombniku Boeing B-17G iz druge svetovne vojne. Oblit je z barvo kaki, veliko pozornosti pa vzbuja napis “Remove Before Flight” (v prevodu ‘odstranite pred vzletom’).

Pozabiti ne smemo niti na tretji model, ki sliši na ime Air Max 97 in obeležuje izvidniško letalo Lockheed SR-71, temu primerno pa ga zaznamuje temna silhueta. Oblikovalec si je spodnji del izposodil pri modelu VaporMax Plus, zgornji pa pri modelu Air Max 270.

Kolekcija je zaenkrat le koncept, kar pa še ne pomeni, da Nike v prihodnosti na njej ne bo zgradil novega projekta.

Reebok x BAIT: odštekane superge, ki jih je navdahila pustolovščina Svet igrač Reebok x BAIT: odštekane superge, ki jih je navdahila pustolovščina Svet igrač Zdaj lahko "nosiš" čevlje znamke Gucci, ne da bi ti jih bilo treba kupiti! Zdaj lahko “nosiš” čevlje znamke Gucci, ne da bi ti jih bilo treba kupiti! ezgif.com-webp-to-jpg (31) Prada Re-nylon: Prada bo od leta 2021 uporabljala le še reciklirani najlon Scoots PA1 Scoots PA1: revolucionarni čevlji, izdelani iz ananasa in koruze · ·