Nike Zoom Vaporfly Elite
Utrip mesta · moda

Športni opremljevalec Nike želi z aerodinamični supergami Nike Zoom Vaporfly Elite izbranim atletom omogočiti, da se na maratonu spustijo pod magično mejo dveh ur, kar so dolgoletne sanje številnih tekačev. Izdelane so posebej za tri atlete, ki trenirajo za projekt Breaking2. Tek se bo odvijal na dirkališču v Monzi.

Nike je predstavil tekaške superge Nike Zoom Vaporfly Elite, s katerimi želi tekačem omogočiti, da se na maratonu prvič spustijo pod magično mejo dveh ur. V projekt je vključil tri vrhunske tekače svetovnega kova, ki bodo letos spomladi poskušali maraton preteči pod dvema urama. Cilje je 42,195 kilometra preteči v času 1;59:59 ali hitreje. Trenutni svetovni rekord drži Dennis Kimetto, znaša pa 2;02:57 ure. Postavil ga je na maratonu v Berlinu leta 2013.

PREBERITE ŠE: Nike s prvo kolekcijo oblačil za močnejšo postavo

V projekt Breaking2 so vključeni Kenijec Eliud Kipchoge, Etiopijec Lelisa Desisa in Eritrejec Zersenay Tadese, ki bodo mogli teči 2:50,61 minute na kilometer, če bodo želeli uresničiti drzne sanje in postati prvi Zemljani s takšnim dosežkom. Nike seveda ničesar ne prepušča naključju in je trojici, ki je morala vse podrediti nastopu na dirkališču v Monzi, kjer bodo tekli 2,4-kilometrski krog (odtekli bodo 17 krogov), izdelal posebne in za vsakega posebej prirejene tekaške superge Nike Zoom Vaporfly Elite, ki naj bi s svojo izjemno odzivnostjo pomembno doprinesli k rezultatu. Pozneje bo Nike izdal komercialno različico najhitrejših superg na svetu, Nike Air Zoom Pegasus 34.

Galerija – superge Nike Zoom Vaporfly Elite in Nike Air Zoom Pegasus 34:

Nike Zoom Vaporfly EliteOdpri galerijo
Dr. Martens x Beavis and Butt-Head Bulerji Dr. Martens z motivom Beavisa and Butt-Heada Vans for Opening Ceremony: vanske z bleščicami Vans for Opening Ceremony: ‘vanske’ z bleščicami sOliver_QS_LP_Start_4_Story-1 s.Oliver predstavlja kapsulno kolekcijo, ki jo je oblikoval DJ Robin Schulz 1202820 (1) Resnična čarovnica izumila barvo za lase, ki sama spreminja odtenke · · · · · ·