533182
V zraku · tehnologija

Lani je Nikon predstavil svoja prva brezzrcalna fotoaparata polnega formata, Z6 in Z7, h katerima zdaj dodaja še Nikon Z5 s 24-megapikselnim senzorjem in po nižji ceni.

V primerjavi z Nikonom Z6 je Z5 izgubil nekaj funkcij, a še vedno govorimo o zelo spodobni kameri! Ni zaslona za stanje, pri izdelavi je bilo uporabljene več plastike, senzor ni osvetljen od zadaj, prav tako to ni idealna izbira za posnetke v 4K zaradi 1,7-kratne porezave, še vedno pa so tukaj elementi, ko so 3,69 MP OLED-iskalo, 3,2-palčni zaslon na dotik, procesor Expeed 6 in pa stabilizacija slike v telesu.

Z5 celo popravlja eno največjih pomanjkljivosti modelov Z6 in Z7 – le eno režo za kartico v neobičajnem formatu XQD. Nakup nove kartice namreč ni poceni, le ena reža pa je za številne terenske fotografe premalo. Zato ima Z5 dve reži za UHS-II SD-kartici.

Nikon je prav tako napovedal nov objektiv za serijo Z, in sicer je to najmanjši objektiv polnega formata do zdaj! Gre za 24-50mm f/4-6.3 zoom, ki zložen v dolžino meri le dobrih 7 centimetrov. To ga dela kompaktnega, vsestranskega in nadvse primernega za manjša ohišja serije Z.

Nikon Z5 bo na voljo konec avgusta po ceni 1.899 evrov (skupaj z objektivom 24-50mm f/4-6.3 zoom).

Ec4c7eCWoAE-A0x Liteboxer: domača naprava za ritmično vodene vadbe boksa canon eos r5 Canon EOS R5: brezkompromisni paradni konj, ki postavlja nove standarde ezgif.com-webp-to-jpg (1) C-mask: pametna zaščitna maska, ki se poveže na tvoj telefon in prevaja tvoj govor download Marshall Emberton: majhen, a briljanten zvočnik ·