Konzola Nintendo Switch
V zraku · tehnologija

Nintendo Switch je prenosna konzola, ki je hibrid med klasično in prenosno konzolo. Gre za tablico, ki v sendviču dveh krmilnikov predstavlja prenosno konzolo, sicer pa je tablica tudi klasična konzola, ki jo s televizijo povežemo prek ‘docka’. Na voljo bo marca 2017.

Nintendo Switch je nova Nintendova konzola, ki lahko postane prenosna konzola. Krmilnik igralnega ploščka lahko namreč odstranimo in nataknemo na tablico, ki tako postane konzola za na pot.

Krmilnik nosi ime Joy-Con, prehod iz TV v prenosni način pa je povsem preprost. Konzolo moramo zgolj vzeti iz priklopne postaje in pričvrstiti krmilnik.

PREBERITE ŠE: NES Classic Edition – Nintendo napovedal vrnitev konzole NES

Ko krmilnika ne uporabljamo v prenosnem načinu in je konzola v priklopni postaji, v kombinaciji z dodatnim ohišjem služi kot igralni plošček ali dva, če igramo v dvoje (uporabljamo ju lahko posebej). Konzolo Nintendo Switch poganja prikrojeni procesor Tegra X2, ki ima popolnoma prilagojeno programsko opremo. Več za zdaj še ni znano.

Nintendo pravi, da ima zagotovljenih že 48 partnerjev za izdelavo iger, med drugim Switch poganja novo igro 3D Mario, pa Skyrim: Definitive Edition, The Legend of Zelda: Breath of the Wild in NBA 2K17.

Galerija – konzola Nintendo Switch:

Konzola Nintendo SwitchOdpri galerijo

Pametna zibelka Snoo Snoo – pametna zibelka, ki otroka sama zaziba v spanec Zbiranje rabljenih računalnikov v Sloveniji Zbiranje rabljenih računalnikov – podarite svoj stari računalnik in naredite dobro delo DIY zaslon, katerega vsebino vidite samo vi. Samo za vaše oči – zaslon, katerega vsebino vidite samo vi 1000-600-cover-izzumi Izbor: Nenavadni izumi 2016, ki so šli tja, kamor ni šel nihče · · ·