Nio ES8
Utrip mesta · mobilno

Nio ES8, električni SUV, je doživel svoj debi na Kitajskem, skupaj z njim pa tudi nov sistem izmenjave baterij. Kitajsko podjetje lastnikom električnega avtomobila ES8 omogoča kakovostno zavarovanje, asistenco v primeru okvare, povezljivost, razvejano mrežo polnilnic po celi državi in celo izmenjavo baterij po sistemu prazna-polna.

Nio ES8 ima en motor nameščen zadaj in enega spredaj. 480 kilovatov moči in 840 Nm navora prenašata na vsa štiri kolesa in omogoča SUV-ju da od 0 do 100 km/h pospeši v 4,4 sekunde. ES8 ima nameščeno baterijo z zmogljivostjo 70 kWh, ki je vodno hlajena in sestavljena iz  kvadratnih baterij VDA, ki omogočajo okoli 2000 ciklov polnjenja. Električni Nio lahko z enim polnjenjem prevozi do 500 kilometrov pri hitrosti 60 km/h. Razdalja po ciklu NEDc je 355 kilometrov.

Nio ES8 je opremljen z naprednim voznim asistentom Nio Pilot, ki uporablja 23 različnih senzorjev, napredno prednjo kamero, 4 kamerami na vsaki strani avtomobila, 5 milimetrskimi radarji, 12 ultrasoničnimi senzorji in osrednjim zaslonom, na katerem lahko spremljamo vse kamere. Nov sistem izmenjave baterij omogoča, da se pri ES8 vse baterije zamenjajo v zgolj treh minutah. Če avtomobil za 10 minut priključimo na električno polnilnico, ga bomo napolnili za 100 kilometrov nadaljnje vožnje. Kitajski proizvajalec Nio namerava zgraditi več kot 1.100 postaj za izmenjavo baterij in prodati več kot 1200 avtomobilov do leta 2020.

PREBERITE ŠE: RENAULT ZOE STAR WARS EDITION: ELEKTRIČNA SILA JE Z NJO

Galerija slik: Nio ES8

Nio ES8Odpri galerijo

Majestic Bernadet Majestic Bernadet: motorno kolo, ki ga je navdihnilo gibanje art deco Aerion in Lockheed Martin AS2 Aerion in Lockheed Martin AS2: prvo nadzvočno poslovno letalo na svetu ares-design-project-panther (2) Ares Design Project Panther: ko se v celoto združita Lamborghini Huracan in De Tomaso Pantera Hyundai i30 N Hyundai i30 N: črka N za Najmočnejšega Hyundaia i30 · · · · · · ·