Nissan 370Zki
Utrip mesta · mobilno

Nissan 370Zki je tako “odštekan” kabriolet, kakršnega zagotovo še niste videli. Nanj so namestili ogromne gosenice in ga spremenili v prave snežne motorne sani. A žel se ga ne moremo veseliti prehitro, takega avtomobila namreč ne boste videli v redni prodaji. Če pa je v vas nekaj inženirsko-mehanske žilice, se le lotite podviga predelave.

Za takšno konkretno predelavo je bilo potrebnega občutno več dela, kot zgolj odstraniti kolesa in namesto njih natakniti gosenice. Gosenice je Nissan naročil pri podjetju American Track Truck, ki sicer zagotavlja preprosto namestitev, a zgolj na velike ameriške pick-upe, ne pa na majhen športni dvosedežni avtomobil. Podvozje Nissana je bilo dvignjeno za skoraj 80 mm, kar še vedno ni bilo dovolj, saj so gosenice visoke kar 121 centimetrov. Naslednji korak je bil menjava blažilnikov in amortizerjev, namestili pa so še distančnike, ki so gosenice pomaknile stran od karoserije avtomobila, da te ne bi “pojedle” kolotekov.

Na sprednjem delu je bilo potrebnih manj prilagoditev, saj tudi gosenic kot takih ni. So zgolj smučkam podobne sani, s katerimi krmilimo 370Zkija. Motor in menjalnik sta ostala enaka, kot ju najdemo v običajnem Nissanu 370Z. Gre za motor s 332 konjskimi močmi in 7-stopenjski avtomatski menjalnik. Nissan 370Zki je prava adrenalinska igrača, ki bi jo z veseljem pognali po belih strminah. “Après-ski” v takem avtomobilu mora biti odlično dopolnilo smučarskega dne.

PREBERITE ŠE: NISSAN GT-R, KI GA LAHKO VOZIMO S PLOŠČKOM ZA PLAYSTATION

Galerija slik: Nissan 370Zki

Nissan 370ZkiOdpri galerijo
honda-3e-d18-4237x2412-ces-2018-robot-4k-17241 Honda E3-D18: konceptni avtonomni štirikolesnik Rezvani Beast Alpha X Blackbird Rezvani Beast Alpha X Blackbird: nevidni lovec s 700 konjskimi močmi Nova generacija Formule E Nova generacija Formule E Dare to Dream Dare to Dream: superjahta s cepelinom · ·